ΕΙΔΗΣΕΙΣ

7/11/20

ΕΚΑΒ Ιωαννίνων - Οι συρροές μεγάλωσαν το φόρτο εργασίας

 

Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2020

EKABNews

 

ΕΚΑΒ - Οι συρροές μεγάλωσαν το φόρτο εργασίας

anex.gr

 

Ανταποκρίθηκε με επιτυχία και επαγγελματισμό το ΕΚΑΒ στις αυξημένες ανάγκες διακομιδών μαζί με τα έκτακτα συμβάντα

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ανταποκρίθηκαν τα πληρώματα του ΕΚΑΒ στα Ιωάννινα τις προηγούμενες ημέρες από το περασμένο Σάββατο μέχρι και την Πέμπτη, στην αυξημένη ανάγκη, που δημιούργησε η συρροή κρουσμάτων στον ιδιωτικό Οίκο Ευγηρίας στην Πεδινή.

Οι διακομιδές 46 συνολικά ηλικιωμένων, επιβεβαιωμένων μάλιστα κρουσμάτων covid-19, ολοκληρώθηκαν προς τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων και προς Φιλιάτες και Κέρκυρα, μέσα στους προβλεπόμενους χρόνους και κυρίως με την απόλυτη τήρηση των μέτρων και των υγειονομικών πρωτοκόλλων, όπως ανέφερε ο διευθυντής της 7ης περιφέρειας του ΕΚΑΒ.

Ο κ. Τσοβίλης τόνισε, ότι η δυσκολία σε τέτοιες περιπτώσεις συρροών κρουσμάτων και μαζικών διακομιδών, έγκειται στο ότι παράλληλα θα πρέπει να εκτελείται και το υπόλοιπο έργο του ΕΚΑΒ, με τα διακομιδές έκτακτων περιστατικών, αλλά και τις διακομιδές ασθενών που παίρνουν εξιτήρια από τα νοσοκομεία.

«Το ευτύχημα είναι, ότι όλα πήγαν καλά και δε δημιουργήθηκαν προβλήματα εκτός από την τεράστια πίεση που αντιμετώπισε η υπηρεσία. Τα πληρώματα όμως τα κατάφεραν περίφημα, όπως έχουν κάνει από την αρχή της πανδημίας με όλα τα περιστατικά covid που χρειάστηκε να διακομίσουμε», ανέφερε ο κ. Τσοβίλης.

Το ΕΚΑΒ ωστόσο κλήθηκε να προχωρήσει και χθες σε διακομιδές από την ίδια δομή, αφού τρεις τουλάχιστον από τους 10 ηλικιωμένους που ήταν αρνητικοί στον ιό και παρέμειναν στη δομή, εμφάνισαν συμπτώματα χθες και χρειάστηκε να διακομιστούν και αυτοί στα νοσοκομεία για νοσηλεία και παρακολούθησε. Μέχρι αργά το απόγευμα πάντως εκκρεμούσαν τα αποτελέσματα των τεστ στα οποία υποβλήθηκαν, για να διαπιστωθεί εάν έχουν νοσήσει και αυτοί από τον ιό, που θεωρείται άλλωστε το πιθανότερο.

Παράλληλα, κανονικά λειτουργεί η βάση αεροδιακομιδών του Ακτίου αν και μέχρι στιγμής δεν έχει χρειαστεί να γίνουν αεροδιακομιδές ασθενών covid από κάποια περιοχή της Δυτ. Ελλάδας σε νοσοκομείο αναφοράς.

Πηγή: anex.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews