ΕΙΔΗΣΕΙΣ

20/11/20

Διαδικτυακό Συνέδριο: Κυκλοφοριακή Αγωγή… Χθές, Σήμερα, Αύριο

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2020

EKABNews

 

Διαδικτυακό Συνέδριο: Κυκλοφοριακή Αγωγή… Χθές, Σήμερα, Αύριο.

sostegr.wordpress.com

19/11/2020

 

Παρήγορα σημάδια…εν μέσω Πανδημίας υπάρχουν και κάποιοι που δεν «ξέχασαν» την οδική ασφάλεια…

“Προαγωγή Κουλτούρας Οδικής Ασφάλειας στους Εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β /θμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Κρήτης” είναι το θέμα του συνεδρίου, το οποίο διεξάγεται διαδικτυακά στις 20 και 21 Νοεμβρίου 2020, υπο την επιστημονική ευθύνη του Εργαστηρίου Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας και Οδικής Ασφάλειας (LaHeRS) του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης Κρήτης.

 

Όπως σημειώνουν οι οργανωτές:

«Το συνέδριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και σε επαγγελματίες άλλων ειδικοτήτων που δραστηριοποιούνται στην προαγωγή της ασφαλούς μετακίνησης και επιδιώκει να συζητήσει τις νέες εξελίξεις στο χώρο της κυκλοφοριακής αγωγής, να παρουσιάσει καινοτόμες μεθόδους, σύγχρονα εργαλεία και καλές πρακτικές από το χώρο της τυπικής και άτυπης εκπαίδευσης.

Το συνέδριο θα έρθει επίσης να συζητήσει τις νέες προοπτικές που ανοίγονται για το μάθημα της κυκλοφοριακής αγωγής στη χώρα μας και φιλοδοξεί να συμβάλει στη διατύπωση επίκαιρων προτάσεων για τις ανάγκες ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδιασμού σε θέματα προαγωγής της ασφαλούς μετακίνησης στους μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.

Μεταξύ άλλων, οι συμμετέχοντες στο συνέδριο θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με προγράμματα κυκλοφοριακής αγωγής, σύντομης διάρκειας, που υλοποιήθηκαν με επιτυχία από εκπαιδευτικούς της Περιφέρειας Κρήτης κατά το προηγούμενο σχολικό έτος και να παρακολουθήσουν τη βράβευση μαθητών και εκπαιδευτικών που διακρίθηκαν στον Παγκρήτιο Διαγωνισμό με θέμα “Διασταύρωση στη Ζωή” που διοργανώθηκε με επιτυχία στο πλαίσιο της προηγούμενης σχολικής χρονιάς με συμμετοχή μεγάλου αριθμού μαθητών από όλη την Κρήτη.

Το επιστημονικό αυτό γεγονός έχει διασφαλίσει τη συμμετοχή έμπειρων προσώπων από διάφορους τομείς, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην προαγωγή της ασφαλούς μετακίνησης και θα συζητήσουν τα νέα δεδομένα υπό το πρίσμα της ειδικότητας τους. Μέσα από το συνέδριο θέλουμε να υπογραμμίσουμε τον ξεχωριστό ρόλο που έχουν οι εκπαιδευτικοί μας στην προαγωγή κουλτούρας οδικής ασφάλειας και να μεταδώσουμε το μήνυμα ότι τα σχολεία μας μπορούν να ηγηθούν τοπικών πρωτοβουλιών για να κάνουν τους δρόμους πιο ασφαλείς βοηθώντας τα παιδιά και τις οικογένειές τους να χρησιμοποιούν εναλλακτικούς και ασφαλείς τρόπους μεταφοράς.»

Στο συνέδριο θα υπάρξουν οκτώ στρογγυλά τραπέζια. Όπως σε όλες τις εκδηλώσεις που έχουν  πραγματοποιήσει  μέχρι σήμερα οι διοργανωτές, οι συλλογικότητες που εκπροσωπούν θύματα των τροχαίων θα έχουν την δική τους παρουσία. Σε σχετικό τραπέζι – συζήτηση την Παρασκευή από 17.30 εως 19.00 θα εκπροσωπηθεί και ο SOS Τροχαία Εγκλήματα από τον πρόεδρο του Γιώργο Κουβίδη.

Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου: ΕΔΩ

Αλλά επίσης μπορείτε να το παρακολουθήσετε  μέσω του You Tube την Παρασκευή 1η μέρα του Συνεδρίου από τη διεύθυνση:  https://youtu.be/Mm9hbuSvRhg και το Σάββατο 2η μέρα, από:  https://youtu.be/UpNbHeu3iYs

Πηγή: sostegr.wordpress.comAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews