ΕΙΔΗΣΕΙΣ

3/11/20

Πάτρα - Αχαΐα: Σε θέση μάχης οι διασώστες του ΕΚΑΒ για τη διασπορά και τον κορωνοϊό

 


Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2020

EKABNews

 

Πάτρα - Αχαΐα: Σε θέση μάχης οι διασώστες του ΕΚΑΒ για τη διασπορά και τον κορωνοϊό

patrasevents.gr

 

Στην πρώτη γραμμή του μετώπου σε αυτό το δεύτερο κύμα της πανδημίας

 

Σε θέση ετοιμότητας και επαγρύπνησης για τα περιστατικά αντιμετώπισης του κορωνοϊού βρίσκονται οι 117 διασώστες του ΕΚΑΒ στην Πάτρα και στην Αχαΐα, προκειμένου μέσα από τις υπηρεσίες τους να διευκολύνουν και αυτοί στην εξάπλωση της πορείας του ιού στην περιοχή μας.

Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ από την πρώτη στιγμή της πανδημίας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου, γνωρίζοντας ότι έχουν και αυτοί απώλειες, μέσα από τον πόλεμο με τον αόρατο εχθρό που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Άλλωστε, πριν από ένα μήνα, η δομή είχε και αυτή κρούσματα που έφτασαν τότε τα έξι, κατορθώνοντας να περιορίσουν όμως την διασπορά και να μην εξαπλωθεί.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων του ΕΚΑΒ στην περιοχή μας Ηλία Θεοδωρόπουλο, ο μοναδικός τρόπος για να διαφυλάξουν οι διασώστες τους εαυτούς τους, αλλά και τη δημόσια υγεία από τον ιό, είναι να αντιμετωπίζουν όλα τα περιστατικά σαν πιθανά κρούσματα.

«Τα πράγματα είναι έτσι και αλλιώς αρκετά δύσκολα και πλέον με την έξαρση που έχει ο ιός σε όλη την χώρα και έχοντας μπροστά μας έναν ολόκληρο χειμώνα, περιμένουμε τα χειρότερα, ας μην κρυβόμαστε.

Εμείς είμαστε έτοιμοι από κάθε πλευρά για να προφυλάξουμε τη δημόσια υγεία και ταυτόχρονα να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας γιατί αγαπούμε αυτό που κάνουμε και είμαστε ταγμένοι σε αυτό.

Είναι όμως δεδομένο ότι θα έχουμε και εμείς απώλειες, το ζήτημα είναι αυτές να είναι όσο το δυνατόν λιγότερες». Το σημαντικό για το θέμα της διασποράς και την προφύλαξη της δημόσιας υγείας είναι να υπάρχει αρκετό στοκ από μάσκες, στολές και υγειονομικό υλικό για τους διασώστες αφού μπροστά μας έχουμε αρκετούς μήνες όπου αυτή η πανδημία θα είναι σε εξέλιξη.

Μέχρι ώρας δεν υπάρχουν πάντως ελλείψεις στο ζήτημα. Ο "στόλος" των ασθενοφόρων που είναι αυτή τη στιγμή σε διαθεσιμότητα και βρίσκονται στους δρόμους της Πάτρας και της Αχαΐας φτάνει τα 11 οχήματα και υπάρχει επίσης και μία κινητή μονάδα.

Πηγή: patrasevents.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews