ΕΙΔΗΣΕΙΣ

17/11/20

ΠΟΕΔΗΝ: Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς Υγείας για την χορήγηση Δώρου Χριστουγέννων και ένταξη στα ΒΑΕ των υγειονομικών, ΕΚΑΒ και Προνοιακών Μονάδων

 

Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020

EKABNews

 

ΑΘΗΝΑ      16/11/2020

ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 3713

 

ΠΡΟΣ: ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ κο. ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

 

ΚΟΙΝ.: 1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ κο ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ

           2. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ κο ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗ

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 

ΘΕΜΑ: Χορήγηση Δώρου Χριστουγέννων και Ένταξη στα ΒΑΕ των υγειονομικών, ΕΚΑΒ και Προνοιακών Μονάδων

 

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Οι υγειονομικοί και Προνοιακοί υπάλληλοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την ανίχνευση και περίθαλψη περιστατικών κορωνοϊού σε δυσμενείς συνθήκες λόγω των χρόνιων παθογενειών του Συστήματος Υγείας δίνουν την μάχη να σώζουν ζωές.

Ο σχεδιασμός της πολιτείας υλοποιείται από το εξουθενωμένο προσωπικό που για δεύτερη φορά τον ίδιο χρόνο του στερείται το δικαίωμα να λάβει τις προβλεπόμενες από το νόμο κανονικές άδειες.

Εκατοντάδες έχουν νοσήσει, όπως επίσης χιλιάδες έχουν εκτεθεί στον ιό.

Νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό μετά από πολλά χρόνια υπηρεσίας καλούνται να μετακινηθούν και να στελεχώσουν ΜΕΘ και Ειδικά Τμήματα Περίθαλψης περιστατικών κορωνοϊού. Συνεχώς οι Υγειονομικοί είναι εκτεθειμένοι σε λοιμώδη νοσήματα. Οι μισθοί και η αποζημίωση των νυκτερινών και αργιών είναι κατώτεροι για τις υπηρεσίες που παρέχουν. Είναι η ώρα οι δεσμεύσεις να γίνουν πράξη.

Επιβάλλεται ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης της προσφοράς μας η καταβολή του δώρου Χριστουγέννων και η θεσμοθέτησή του για κάθε έτος στο ίδιο ύψος.

Δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσουμε για την αναγκαιότητα ένταξης στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα των υγειονομικών και προνοιακών υπαλλήλων εν μέσω πανδημίας και άλλων λοιμωδών νοσημάτων.

Δεν είναι συνταγματικά ορθό υγειονομικοί και προνοιακοί υπάλληλοι να είναι ενταγμένοι εν αντιθέσει με συναδέλφους των ιδίων επαγγελμάτων του ιδίου ασφαλιστικού φορέα (ΕΦΚΑ) μόνο και μόνο επειδή προέρχονται από διαφορετικό ασφαλιστικό φορέα (οι ενταγμένοι στα ΒΑΕ προέρχονται από το ΙΚΑ και οι μη ενταγμένοι από το Δημόσιο).

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ


Πηγή: poedhn.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews