ΕΙΔΗΣΕΙΣ

28/11/20

Ερώτηση Αλ. Μεϊκόπουλου: Μειωμένος ο στόλος του ΕΚΑΒ Μαγνησίας εν μέσω πανδημίας

 

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020

EKABNews

 

Ερώτηση Αλ. Μεϊκόπουλου: Μειωμένος ο στόλος του ΕΚΑΒ Μαγνησίας εν μέσω πανδημίας

syriza.gr

27/11/2020

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Υγείας

 

ΘΕΜΑ: «Μειωμένος ο στόλος του ΕΚΑΒ Μαγνησίας εν μέσω πανδημίας»

Η Μαγνησία το τελευταίο χρονικό διάστημα παραμένει σταθερά μέσα στις περιοχές της χώρας με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο και αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού καθημερινά. Μέσα σε αυτή την έκτακτη υγειονομική συνθήκη, ο στόλος του ΕΚΑΒ Μαγνησίας είναι μειωμένος, καθώς από τα έντεκα οχήματα, τα τέσσερα είναι εκτός λειτουργίας λόγω βλαβών ή ανάγκης συντήρησης.

Σύμφωνα με το Σύλλογο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Μαγνησίας και τον τοπικό τύπο, το ένα από τα οχήματα είναι εκτός λειτουργίας από αρχές Σεπτεμβρίου καθώς παρουσίασε μηχανολογική βλάβη και την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε βλάβη στο δεύτερο όχημα. Τα άλλα δύο οχήματα παραμένουν εκτός λειτουργίας λόγω συντήρησης.

Το ΕΚΑΒ Μαγνησίας εν μέσω πανδημίας λειτουργεί με οριακό αριθμό ασθενοφόρων και το πρόβλημα γίνεται εντονότερο όταν κάποια από αυτά τα οχήματα παρουσιάζουν βλάβες ή χρειάζονται να περάσουν την καθιερωμένη διαδικασία συντήρησης.

Η Μαγνησία είναι μια περιοχή η οποία λόγο της γεωμορφολογίας της και των πολλών ορεινών, ημιορεινών και απομακρυσμένων περιοχών της, έχει αυξημένη ανάγκη από έναν επαρκή στόλο οχημάτων ΕΚΑΒ, ώστε να καλύπτεται επαρκώς στις ανάγκες υγειονομικής μεταφοράς τόσο ο εν γένει αυξημένος πληθυσμός της, όσο και όσοι διαβιούν στις δύσβατες και απομακρυσμένες περιοχές της.

Επειδή, η Μαγνησία αυτή τη στιγμή παραμένει στο «κόκκινο» όσον αφορά την επέλαση της πανδημίας.

Επειδή, εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας ο στόλος του ΕΚΑΒ Μαγνησίας είναι αποδεκατισμένος λόγω βλαβών σε οχήματα και ανάγκες συντήρησης.

Επειδή, το ΕΚΑΒ Μαγνησίας λειτουργεί με οριακό αριθμό οχημάτων.

Επειδή, η Μαγνησία είναι μία περιοχή με απαιτητική γεωμορφολογία.

Ερωτάται ο αρμόδιος κ. Υπουργός:

Προτίθεται να παρέμβει άμεσα, ώστε να προμηθευτεί το ΕΚΑΒ Μαγνησίας τον απαραίτητο και επαρκή αριθμό οχημάτων που θα του επιτρέπει να καλύπτει τις ανάγκες μεταφοράς ασθενών της περιοχής στην δύσκολη αυτή συγκυρία της πανδημίας, χωρίς ταυτόχρονα να δυσχεραίνεται το έργο του από τις αναγκαίες επισκευές ή εργασίες συντήρησης των εκάστοτε οχημάτων του;

Ο ερωτών βουλευτής

Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος

Πηγή: syriza.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews