ΕΙΔΗΣΕΙΣ

22/11/20

Βοήθημα στους εργαζόμενους του ΕΣΥ που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση του COVID-19

 


Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2020

EKABNews

 

Με έγγραφο που απέστειλαν εχθές οι ΥΠΕ και έγινε γνωστό σήμερα το πρωί στα Νοσοκομεία, ζητούν να τους δοθούν ονομαστικές καταστάσεις για την χορήγηση βοηθήματος στις οποίες  θα περιλαμβάνονται οι εργαζόμενοι που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση του COVID-19.

 

Η ανάρτηση του Μέλους της ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ Κουρουβακάλη Δημήτρη για το θέμα

Facebook

21/11/2020

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

με επείγον μήνυμα που έστειλαν οι ΥΠΕ στα Νοσοκομεία,  ζητούν να τους δοθούν καταστάσεις για την χορήγηση  βοηθήματος στις οποίες  θα περιλαμβάνονται όχι όλοι οι εργαζόμενοι αλλά ένα μέρος τους, με πρόσχημα ότι δήθεν όλες οι κατηγορίες εργαζομένων δεν εμπλέκονται στην αντιμετώπιση του covid-19. Για άλλη  μια φορά με τις πράξεις της η κυβέρνηση διχάζει τους εργαζόμενους  στις υπηρεσίες  δημόσιας  υγείας. Η  ενδεχόμενη  καταβολή  επιδόματος σε όσους  εργαζόμενους  έχουν  συμμετοχή με τις υπηρεσίες  τους σε μονάδες   covid δεν έχει καμία σχέση με την τοποθέτηση μας για την χορήγηση Δώρου Χριστουγέννων σε όλους τους υγειονομικούς όπως είχαμε ζητήσει με προηγούμενη ανάρτηση.... (για ΒΑΕ ούτε λογος...)

Διαπιστώνουμε  επίσης ότι στοχος είναι η επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος και για αυτό ενεργοποίησαν το δόγμα του "Διαιρει και βασίλευε"  προκειμένου να συγκαλύψουν τις ευθύνες που έχουν τόσο απέναντι στο λαό όσο και στους υγειονομικούς για την διαχείριση της πανδημίας. Επιχειρουν να διχάσουν  για μια ακόμα φορά τους εργαζομένους στο ΕΣΥ με ένα βοήθημα.

Συνάδελφοι, οι εργαζόμενοι  στις δημόσιες  δομές  υγείας  έχουν αποδείξει διαχρονικά  στον ελληνικό λαό οτι προσφέρουν  επαγγελματικά τις υπηρεσίες  τους κάτω απο δυσκολες συνθήκες. Επιβεβαιώνεται άλλωστε και με το γεγονός  της πανδημίας.

Δεν είμαστε  επαιτες να ζητάμε βοηθήματα  και πρόσκερα επιδόματα..

Απαιτούμε τη αναγνώριση  του ρόλου  και της προσφοράς μας από  τη πολιτεία.

Ζηταμε την χορήγηση σε ΟΛΟΥΣ τους υγειονομικους Δώρου Χριστουγέννων, την ένταξη μας στα ΒΑΕ, την νομοθέτηση επαναχορήγησης του 13-14 μισθού, μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας!

Ασυμβίβαστα!!!

Κουρουβακαλης Δημήτρης

Μέλος της ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ

ΥΓ: θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις...About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

  1. Είναι προσβλητικό για όλους τους υγειονομικούς αυτή η κυβερνητική συμπεριφορά. ..κι αυτό, αν ληφθεί υπόψη η επίταξη των ιδιωτικών κλινικών με αποζημίωση, αλλά επειδή η ανθρώπινη ζωή για τους υγειονομικούς υπαλλήλους δεν διαπραγματεύεται. . Χρόνια τώρα, αυτός ο εμπαιγμός, από όλες τις κυβερνήσεις έχει πλέον καταντήσει, ένα αστείο κακόγουστο. Βλέπουμε, να δαπανώνται εκατομμύρια ευρώ σε περιπατοδρομους που φτιάχνονται για να ξαναχαλασουν, σε έργα ανάπλασης που δεν συντηρούνται, σε χιλιάδες ευρώ για φύλαξη δημοσίων κτιρίων, για συμβούλους, και άλλα πολλά, ενώ για την υγεία, αντιστοιχούν 1250 € ετησίως κατά άτομο. Πραγματικά είναι τουλάχιστον θλιβερό να ξεχναει η κυβέρνηση τους υγειονομικούς, όταν σβήνουν τα φώτα της δημοσιότητας . Είναι το λιγότερο αναξιοπρεπες και ανέντιμο το γεγονός, ότι όλα θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους.
    Αλλά, επειδή η ανθρώπινη ζωή δεν είναι παιχνίδι, καλό θα ήταν να το θυμόμαστε όταν το χέρι μας ψηφίζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews