ΕΙΔΗΣΕΙΣ

14/11/20

Τρέχουν και δεν φτάνουν στο ΕΚΑΒ Βόλου λόγω περιστατικών covid-19


Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2020

EKABNews

 

Τρέχουν και δεν φτάνουν στο ΕΚΑΒ Βόλου λόγω περιστατικών covid-19

taxydromos.gr

13/11/2020

 

3 στις 5 διακομιδές είναι περιστατικά COVID - 19 τις τελευταίες ημέρες

«Φωτιά» έχουν πάρει τα πληρώματα του ΕΚΑΒ στον Βόλο τις τελευταίες μέρες καθώς παρατηρείται σημαντική αύξηση στις διακομιδές, ενώ το 90% των περιστατικών πλέον που απασχολούν είναι περιστατικά covid 19, είτε είναι επιβεβαιωμένα ως θετικά είτε είναι ύποπτα. Ανθρωποι κάθε ηλικίας που παρουσιάζουν συμπτώματα κορονοϊού, όπως δύσπνοια, βήχα, μυαλγίες ή είναι εμπύρετα απευθύνονται στο 166 ζητώντας να μεταφερθούν στον νοσοκομείο.

Η αυξημένη ζήτηση ξεκίνησε από το περασμένο Σαββατοκύριακο. Από τότε και μετά οι ασθενείς covid έχουν αυξηθεί κατά πολύ, με αποτέλεσμα την επιβάρυνση του ΕΚΑΒ, η οποία στο μεγαλύτερο ποσοστό της οφείλεται στις μεταφορές ασθενών που έχουν πληγεί από την πανδημία. Επίσης το ΕΚΑΒ είναι επιφορτισμένο και με τις διακομιδές ασθενών που είναι ύποπτα περιστατικά από τις ιδιωτικές κλινικές της πόλης, καθώς σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας δεν επιτρέπεται η χρήση άλλων ασθενοφόρων πλην του ΕΚΑΒ σ’ αυτές τις περιπτώσεις.

Το αποτέλεσμα είναι να έχει αυξηθεί δραματικά ο όγκος που αντιστοιχεί στο ΕΚΑΒ.

Σε κάθε διακομιδή περιστατικού κορονοϊού υποχρεωτικά οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, διασώστες και οδηγοί φορούν ειδικές στολές και μετά από κάθε διακομιδή, πρέπει να υπάρξει απολύμανση των ανθρώπων αλλά και του ασθενοφόρου με ειδικά απολυμαντικά. «Ο χρόνος προετοιμασίας, όπως καταλαβαίνετε, γίνεται πλέον πολλαπλάσιος» λέει ο πρόεδρος των εργαζομένων Παναγιώτης Δαρειώτης εξηγώντας πως αν ένα περιστατικό σε φυσιολογικές συνθήκες χρειάζεται ορισμένα λεπτά για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, τώρα η διαδικασία είναι πιο χρονοβόρα.

«Πρέπει όλοι να αντιληφθούμε τη σοβαρότητα της κατάστασης και τα νέα δεδομένα. Κάνουμε έκκληση σε πολίτες και σε νοσοκομειακούς, γιατρούς και διευθυντές κλινικών, η διακομιδή να αφορά μόνο σε άκρως επείγουσες περιπτώσεις» , επισημαίνοντας ότι από δω και πέρα τα περιστατικά δευτερευούσης σημασίας, όπως τα μετεγχειρητικά ή αυτά που χρήζουν επανεξέτασης, θα πρέπει η διαχείρισή τους να γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην επιβαρύνεται το σύστημα.

Η έκκληση απευθύνεται κυρίως προς τους πολίτες ώστε να καλούν το ΕΚΑΒ μόνο όταν πρόκειται για ένα επείγον περιστατικό, στις περιπτώσεις δηλαδή που ο ασθενής δεν μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση κατ΄ οίκον.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Πηγή: taxydromos.gr

 


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews