ΕΙΔΗΣΕΙΣ

25/11/20

Κορονοϊός: Οι φόβοι των ειδικών για τη συνύπαρξη covid και γρίπης – Οι ανησυχίες για το ΕΣΥ

 

Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020

EKABNews

 

Κορονοϊός: Οι φόβοι των ειδικών για τη συνύπαρξη covid και γρίπης – Οι ανησυχίες για το ΕΣΥ

healthreport.gr

 

Εντείνονται οι ανησυχίες των αρμόδιων υγειονομικών αρχών για το επόμενο διάστημα καθώς αναμένονται και περιστατικά γρίπης

Όσο κι αν το lockdown έχει περιορίσει σε ένα μεγάλο βαθμό τις μετακινήσεις των πολιτών, οι ειδικοί θεωρούν δεδομένο ότι τις επόμενες εβδομάδες θα αρχίσει να υπάρχει μετάδοση και του ιού της γρίπης. Παρότι υπάρχει πανδημία και σ αυτές τις περιπτώσεις κυρίαρχος ιός είναι ο κορονοϊός, δεν φαίνεται ότι και η γρίπη θα μας ξεχάσει φέτος.

Η συννοσηρότητα

Η συννοσηρότητα γρίπης και κορονοϊού ανησυχεί δεόντως τους ειδικούς, κυρίως για το πως θα ανταπεξέλθει στο δημόσιο σύστημα υγείας. Οι σχετικές συζητήσεις άλλωστε – όπως μεταφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr – είχαν αρχίσει να γίνονται ανάμεσα στους ειδικούς της επιτροπής ήδη από το τέλος καλοκαιριού. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε γράψει το HealthReport.gr: «Οι φόβοι των ειδικών για συννοσηρότητα γρίπης και κορονοϊού από τον Σεπτέμβριο – Τι συνιστούν»

 

Πάντως με βάση τον ΕΟΔΥ, οι μήνες κατά τους οποίους εμφανίζεται με μεγαλύτερη ένταση ο ιός της γρίπης στην χώρα μας είναι ο Δεκέμβριος, ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος, ενώ αρχίζει να κάμπτεται από τα μέσα Μαρτίου και μετά.

Ανησυχία για τα τεστ

Ένα από τα βασικά ζητήματα που απασχολεί τις αρμόδιες αρχές είναι στην περίπτωση που αρχίσουν να εμφανίζονται τα περιστατικά γρίπης, εάν οι πολίτες θα σπεύδουν στις μονάδες υγείας για να υποβληθούν σε τεστ, νομίζοντας ότι έχουν προσβληθεί από κορονοϊο. Στην περίπτωση αυτή εκτιμούν ότι μπορεί να προκληθεί «μπλοκάρισμα» στις δημόσιες μονάδες υγείας όπου γίνονται τα τεστ για τον κορονοϊό.

 

Άλλωστε τα συμπτώματα της γρίπης μοιάζουν πολύ με αυτά του κορονοϊού και πολλοί θα είναι αυτοί που θα θεωρήσουν ότι πάσχουν από covid.

Φόβοι για τα νοσοκομεία

Μάλιστα όσο χαλάει ο καιρός και η θερμοκρασία πέφτει περισσότερο, οι αρχές ανησυχούν και για τα νοσοκομεία τα οποία σήμερα είναι σε οριακό σημείο. Στην περίπτωση που χρειασθεί να νοσηλευθούν και ασθενείς με γρίπη, οι συνθήκες θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο.

Άλλωστε το λιγοστό προσωπικό αλλά και οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ προορίζονται σήμερα κυρίως για τον κορονοϊό, δεδομένης και της επιθετικής τάσεις του ιού.

Πηγή: healthreport.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews