ΕΙΔΗΣΕΙΣ

30/11/20

Παπαευσταθίου: Θέλουμε ένα ΕΚΑΒ στα πρότυπα υπηρεσιών του εξωτερικου (Βίντεο)-Συνέντευξη στο GRTimes.gr και τη Μαρία Σαμολαδά

 

Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020

EKABNews


Παπαευσταθίου: Θέλουμε ένα ΕΚΑΒ στα πρότυπα υπηρεσιών του εξωτερικού (VIDEO)

grtimes.gr

30/11/2020

 

Στην κομβικής σημασίας συνένωση του ΕΚΑΒ και του ΕΚΕΠΥ σε έναν επιχειρησιακό βραχίονα στο υπουργείο Υγείας αλλά και στα επόμενα βήματα που σχεδιάζονται στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του νέου Οργανισμού αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου μιλώντας στην εκπομπή «SamTimes» της WebTv του GRTimes.gr και τη δημοσιογράφο Μαρία Σαμολαδά.

Στόχος είπε ο κ. Παπαευσταθίου είναι να γίνει το ΕΚΑΒ ένας δυναμικός και νευραλγικός οργανισμός στα πρότυπα υπηρεσιών του εξωτερικού, ώστε να μπορέσει να διασυνδεθεί ουσιαστικά με τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) των νοσοκομείων και να οργανώσει καλύτερα όχι μόνο την επείγουσα προνοσοκομειακή και ιατρική φροντίδα, αλλά και το σύστημα των αεροδιακομιδών προσφέροντας καλύτερα τις υπηρεσίες σε κάθε γωνιά της ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας.

Συνέντευξη του Νίκου Παπαευσταθίου, Προέδρου του ΕΚΑΒ στο GRTimes.gr και τη Μαρία Σαμολαδά

GR TIMES

29 Νοε 2020

 

Ο κ. Παπαεσταθίου αναφέρεται επίσης στη συμβολή του ΕΚΑΒ στη «μάχη» για την αντιμετώπιση της πανδημίας, στον τρόπο διαχείρισης περιστατικών covid-19, αλλά και στην αυταπάρνηση με την οποία εργάζεται το προσωπικό στη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης και όχι μόνο.

«Η κατάσταση στο σύστημα υγείας είναι οριακή, αλλά είναι ακόμη διαχειρίσιμη», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ ο οποίος έχει μακρά προσωπική εμπειρία από τη διαχείριση κρίσεων, όπως αεροπορικές και ναυτικές τραγωδίες, πυρκαγιές και πλημμύρες και επομένως η  άποψή του για τον συντονισμό σε τέτοιου είδους συμβάντα έχει ιδιαίτερη βαρύτητα. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, σε περιστατικά έκτακτης ανάγκης οι υπηρεσίες (Ελληνική Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό Σώμα, ΕΚΑΒ) πρέπει να μιλούν κοινή επιχειρησιακή γλώσσα.

«Η καθεμιά υπηρεσία μπορεί να είναι εξαιρετική, αλλά στο κομμάτι της μεταξύ μας συνεννόησης δυστυχώς έχουμε αποτύχει. Ποτέ δεν μπορέσαμε να λειτουργήσουμε σαν συνισταμένη δυνάμεων», τονίζει, ενώ για την επίλυση αυτού του προβλήματος θεωρεί ως κομβικής σημασίας τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Πολιτική Προστασία, «σαν ομπρέλα σε αυτές τις υπηρεσίες» ώστε να λειτουργήσουν «συντονισμένα και συγχρονισμένα»

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ παραθέτει ακόμη τα σημαντικά βήματα που έγιναν τους τελευταίους μήνες για την ανανέωση του στόλου των ασθενοφόρων και για την απόκτηση, κυρίως μέσω δωρεών, πτητικών μέσων, ενώ αναφέρεται και σε θέματα που αφορούν το προσωπικό –περιλαμβανομένου του επικουρικού προσωπικού που «καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες»- αλλά και τις εθελοντικές ομάδες διάσωσης τονίζοντας πως σχεδιάζεται η πιστοποίησή τους και η δημιουργία ενός Εθνικού Μητρώο στο οποίο θα ενταχθούν ακόμη και οι ραδιοερασιτέχνες.

Ο κ. Νίκος Παπαευσταθίου υπογραμμίζει τον έγκαιρο σχεδιασμό που έγινε από το ΕΚΑΒ από το πρώτο «καμπανάκι» του ΠΟΥ για την πανδημία, καθώς και τη σωστή εκπαίδευση του προσωπικού στη χρήση μέσων ατομικής προστασίας και στη διαχείριση επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που αντικατοπτρίζονται –όπως λέει ο ίδιος- και στον μικρό αριθμό κρουσμάτων στην «οικογένεια» του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας.

Τέλος κ. Παπαευσταθίου αναφέρεται στο «αυθεντικό» ενδιαφέρον του πρωθυπουργού για τη λειτουργία του ΕΚΑΒ, αλλά και σε θέματα της καθημερινότητας όπως η κατάληψη της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης από οδηγούς κάνοντας λόγο για εγκληματική ενέργεια.

Ερωτηθείς δε για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα νοσοκομεία με την έκρηξη των κρουσμάτων και των ασθενών που πρέπει να νοσηλευτούν, τονίζει πως αυτό δεν θα είχε συμβεί εάν είχαν τηρηθεί από όλους τα μέτρα προστασίας, όπως η μάσκα και η αποφυγή συνωστισμού.

Πηγή: grtimes.g
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

  1. Αγαπητέ μου Νίκο, σε γνωρίζω τόσα χρόνια, κι έχουμε συνεργαστεί άψογα . Πραγματικά έχεις αγαπήσει το ΕΚΑΒ και το θεωρείς πλέον οικογένεια σου, κι όχι όπως θεωρούσα στην αρχή, ότι απλά θέλεις να εμπλουτίσεις το βιογραφικό σου φάκελο, με ένα επιπλέον χαρτί. Κάποτε, με πήρες τηλέφωνο, μετά από μια σύσκεψη με τον Α. Γιαννόπουλο και μου είπες: γιατί βρε παιδί μου πάντα φέρνεις αντιρρήσεις; Σήμερα λοιπόν, ακόμη μια φορά θα φέρω την αντίρρηση μου. Όχι για να πάω αντίθετα στα λεγόμενά σου, αλλά επειδή είναι η άποψη μου. Θεωρώ λοιπόν, ότι στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, δεν έφταιγε ο κόσμος και η μη χρήση μάσκας, αλλά τα μέτρα που αγνόησε να πάρει η Κυβέρνηση του Κυριάκου. Άνοιξε τα σύνορα να μπει ο κάθε πικραμένος. Δε θωράκισε το Σύστημα Υγείας με υγειονομικό προσωπικό, δεν ανέπτυξε τις ΜΕΘ στα Νοσοκομεία,κι άλλα πολλά...σε ότι αφορά στο επικουρικό διοικητικό προσωπικό, σε τι έχουν χρησιμεύσει; φυσικά δεν αναφέρομαι στους επικουρικούς διασώστες, που εκτός των άλλων είναι ακόμη απλήρωτοι. Δεν έδωσε κίνητρα στους ήρωες διασώστες που κάποτε χειροκροτούσε και τους άφησε εκτεθειμένους στις δωρεές των ιδιωτών. Ήρθε στη Θεσσαλονίκη να πει τι; Ότι είναι πολύ συγκινημένος με το νέο επιχειρησιακο κέντρο; Άκουσε με
    Είσαι ένας Πρόεδρος που στήριξε την οικογένεια του ΕΚΑΒ για χρόνια. Κι είσαι κι ένας άνθρωπος, που δεν κρύβει σπαθιά κάτω από το τραπέζι. Αυτήν τη στιγμή όμως θεωρώ, ότι μπορείς, κι έχεις τη δύναμη, να βοηθήσεις ακόμη μια φορά τους ανθρώπους σου. Τους ανθρώπους του ΕΚΑΒ. Κι είμαι απόλυτα σίγουρη, ότι θα το κάνεις. Καλή Επιτυχία!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews