ΕΙΔΗΣΕΙΣ

4/11/20

Healthreport.gr: Κορονοϊός-Αλλάζουν τα πρωτόκολλα για απομόνωση, καραντίνα, επιστροφή στη δουλειά–Πόσες ημέρες θα κρατάει


Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2020

EKABNews

 

Κορονοϊός: Αλλάζουν τα πρωτόκολλα για απομόνωση, καραντίνα, επιστροφή στη δουλειά – Πόσες ημέρες θα κρατάει

healthreport.gr

 


Νέα πρωτόκολλα προσαρμοσμένα και στα νέα δεδομένα της έκρηξης της πανδημίας, υιοθετούν το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΔΥ

Αλλαγές στις ημέρες της καραντίνας που θα πρέπει να μένει κανείς όταν εντοπίζεται θετικός στον κορονοϊό, αλλά μεταξύ άλλων και πότε θα επιστρέφει στην εργασία του, προωθεί ο ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, έπειτα από απόφαση της επιτροπής των ειδικών για τον κορονοϊό, η οποία μελέτησε τις νέες οδηγίες του ECDC, αλλάζουν άρδην τα πρωτόκολλα για τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, αλλά και για τα ύποπτα, σχετικά με την απομόνωση που θα πρέπει να τηρούνται για την προστασία της δημόσιας υγείας.

 

 

Να σημειωθεί ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων (ΕCDC), εξέδωσε ανανεωμένες συστάσεις σχετικά με την περίοδο απομόνωσης και τις προφυλάξεις για ασθενείς με COVID-19. ΔείτεΕΔΩ τι ίσχυε μέχρι σήμερα: «Κορονοϊός: Πόσες ημέρες πρέπει να μείνουν σεκαραντίνα οι ασθενείς;»

Αλλαγές στην καραντίνα

Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, με βάση τα νέα πρωτόκολλα, όσοι βρίσκονται θετικοί στον κορονοϊό, θα πρέπει να μένουν σε καραντίνα με συμπτώματα ή χωρίς για 10 ημέρες. Στην περίπτωση που έχουν παρέλθει τα συμπτώματα, θα πρέπει είτε να έχει περάσει το διάστημα των 10 ημέρων, είτε να είναι επί τρία συνεχόμενα 24ωρα ελεύθεροι συμπτωμάτων.

 

Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα το διάστημα αυτό της απομόνωσης ήταν 14 ημέρες.

Στις περιπτώσεις αυτές όμως υπάρχει διαφοροποίηση για όσους είναι βαριά πάσχοντες ή ανοσοκατεσταλμένοι. Όσοι ανήκουν σε αυτές τις κατηγορίες, θα πρέπει να μένουν σε καραντίνα για 20 ημέρες.

Οι στενές επαφές των κρουσμάτων

Τα νέα πρωτόκολλα απομόνωσης για τον κορονοϊό, σύμφωνα με έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, περιλαμβάνουν διαφορετικές οδηγίες για όσους ήταν στενές επαφές με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Ειδικότερα όσοι ήρθαν σε επαφή με κρούσμα, θα πρέπει να μένουν σε καραντίνα για 14 ημέρες. Είτε θα πρέπει να μένουν απομονωμένοι σε αυτό το χρονικό διάστημα, είτε θα πρέπει να κάνουν δύο διαδοχικά τεστ για τον κορονοϊό που να είναι αρνητικά, αλλά θα πρέπει να γίνονται με διαφορά 24 ωρών.

 

Μόνο τότε θα μπορούν να επιστρέφουν κανονικά στην εργασία τους και στις κοινωνικές τους δραστηριότητες.

Πηγή: healthreport.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews