ΕΙΔΗΣΕΙΣ

13/11/20

Κορονοϊός – Lockdown: Μόνο με δύο sms στο 13033 από σήμερα το βράδυ – Όλες οι αλλαγές στις μετακινήσεις

 

Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020

EKABNews

 

Κορονοϊός – Lockdown: Μόνο με δύο sms στο 13033 από σήμερα το βράδυ – Όλες οι αλλαγές στις μετακινήσεις

healthreport.gr

 

Με δύο sms θα μπορούμε από σήμερα το βράδυ στις 21:00 και έως τις 5:00 το πρωί να μετακινούμαστε

 

Νέες ανατροπές φέρνουν στη ζωή όλων των πολιτών της χώρας τα νέα μέτρα που τίθενται σε ισχύει, αφού πλέον εφαρμόζεται ουσιαστικά απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 μέχρι τις 5:00 σε όλη την Ελλάδα.

Οι μετακινήσεις μετά τις 21:00 το βράδυ θα γίνονται πλέον με την αποστολή μόνο δύο κωδικών sms στο 13033, το sms στο 1 για θέματα υγείας (νοσοκομεία, φαρμακείο κ.λ.) και sms στο 6 για μετακίνηση με κατοικίδιο.

 

Το lockdown γίνεται πλέον πιο αυστηρό, αφού οι μετακινήσεις θα πρέπει να γίνονται με το σταγονόμετρο. ΔιαβάστεΕΔΩ τις ακριβείς ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας ΝίκουΧαρδαλιά: « Χαρδαλιάς: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 μέχρι τις 5:00 σεόλη την Ελλάδα»

Πως θα γίνονται οι μετακινήσεις της νύχτα

Το lockdown που ισχύει από σήμερα Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, έχει και εξαιρέσεις.

Συγκεκριμένα μπορεί κανείς να μετακινηθεί τη νύχτα για περιπτώσεις εργασίας, υγείας ή βόλτας με το κατοικίδιο.

Όμως αξιοσημείωτο είναι πως οι μετακινήσεις με το κατοικίδιο θα πρέπει να είναι σε κοντινή απόσταση από το σπίτι των πολιτών, καθώς είχε διαπιστωθεί πως πολλοί έκαναν μεγάλες αποστάσεις ειδικά στην Αττική για να κάνουν βόλτα με το κατοικίδιο.

 

Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων που θέλουν να επισκεφθούν κτηνίατρο τις ώρες της απαγόρευσης, θα πρέπει να αποστέλλουν μήνυμα με SMS στον αριθμό 1 στο 13033 ώστε να προσεγγίσουν κτηνιατρείο που εφημερεύει.

Σε ό,τι αφορά στις μετακινήσεις για λόγους εργασίας, οι πολίτες θα πρέπει υποχρεωτικά να έχουν μαζί τους το έγγραφο μετακίνησης του εργοδότη (PDF από το gov.gr ή από ΕΡΓΑΝΗ), μαζί με την ταυτότητά τους ώστε να έχουν δικαίωμα μετακίνησης μετά τις 21:00 το βράδυ και μέχρι τις 5:00 το πρωί. ΔιαβάστεΕΔΩ πως θα λειτουργούν τα σούπερ μάρκετ: “Κορoνοϊός: Νέο ωράριο στα σούπερμάρκετ – Τι ώρα θα κλείνουν”

Η άθληση

Για όσους είχαν συνηθίσει να μεταβαίνουν για ατομική άσκηση τα βράδια, θα πρέπει να αλλάξουν συνήθειες καθώς και αυτή απαγορεύεται πλέον σε αυτό το νέο lockdown.

Ειδικότερα πλέον, η άθληση απαγορεύεται από τις 21:00 έως τις 5:00, ενώ κατά την υπόλοιπη διάρκεια της ημέρας ισχύουν τα εξής:

 

Δεν προβλέπεται η άθληση / προπόνηση στο πλαίσιο των αθλητικών σωματείων

-Η ατομική άθληση γίνεται σε συνθέσεις έως 3 ατόμων

-Υπάρχει ισχυρή σύσταση η άθληση να πραγματοποιείται κοντά στην οικία των πολιτών.

Πηγή: healthreport.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews