ΕΙΔΗΣΕΙΣ

2/11/20

Η Βουλγαρία εκπέμπει SOS: Δεν επαρκούν πλέον τα ασθενοφόρα -Η αστυνομία θα αναλάβει τη μεταφορά ασθενών με κορωνοϊό

Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2020

EKABNews

 

Η Βουλγαρία εκπέμπει SOS: Δεν επαρκούν πλέον τα ασθενοφόρα -Η αστυνομία θα αναλάβει τη μεταφορά ασθενών με κορωνοϊό

iefimerida.gr

 

ΡΑΓΔΑΙΑ ΑΥΞΗΣΗ

Η κυβέρνηση της Βουλγαρίας αποφάσισε να αναθέσει στην αστυνομία τη μεταφορά των ασθενών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία, γιατί τα ασθενοφόρα δεν επαρκούν πλέον.

Δέκα μίνι λεωφορεία της αστυνομίας, τα έξι από τα οποία θα επανδρωθούν με ιατρικό προσωπικό, θα ενισχύσουν τα 24 δημόσια ασθενοφόρα της Σόφιας, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Κοσταντίν Ανγκέλοφ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο θάνατος ενός 33χρονου, το Σάββατο, οι συγγενείς του οποίου περίμεναν επί ώρες να τον παραλάβει ένα ασθενοφόρο, προκάλεσε σοκ στη χώρα, και στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης δημοσιεύθηκαν πολλές μαρτυρίες ανθρώπων που δεν κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες.

«Οι γιατροί είναι εξαντλημένοι. Βρισκόμαστε σε πόλεμο: πρέπει να κινητοποιήσουμε όλους μας τους πόρους ενάντια στην πανδημία», είπε η εκπρόσωπος της υπηρεσίας ασθενοφόρων της Σόφιας, Κάτια Σουνγκάρσκα.

Τα βουλγαρικά νοσοκομεία έχουν ήδη ζητήσει τη βοήθεια φοιτητών ιατρικής, επειδή μεγάλο μέρος του προσωπικού τους έχει μολυνθεί από τον SARS-CoV-2.

Βουλγαρία: Αύξηση 80% στα κρούσματα μέσα σε μία εβδομάδα

Ο υπουργός Υγείας προειδοποίησε ότι τα ιδιωτικά νοσοκομεία δεν θα λαμβάνουν στο εξής χρηματοδότηση από τους ασφαλιστικούς φορείς, αν δεν εφαρμόζουν το υπουργικό διάταγμα με βάση το οποίο θα πρέπει να παραχωρήσουν το 10% των κλινών τους σε ασθενείς με Covid-19. Στην πρωτεύουσα προστέθηκαν άλλες 100 κλίνες, ενώ μέχρι τα τέλη της εβδομάδας θα τεθούν σε κυκλοφορία 17 νέα ασθενοφόρα. Το υπουργείο διαπραγματεύεται επίσης με εταιρεία ταξί για τη μεταφορά των ασθενών.

Τα κρούσματα στη Βουλγαρία αυξήθηκαν κατά 80% μέσα σε μία εβδομάδα και σήμερα ανέρχονται σε 54.000, αλλά ο αριθμός αυτός δεν θεωρείται ακριβής, δεδομένου ότι τα τεστ που διεξάγονται είναι πολύ λίγα. Από την αρχή της πανδημίας, περίπου 1.300 άνθρωποι έχουν πεθάνει. Λόγω των έντονων κοινωνικών αντιδράσεων πάντως, η κυβέρνηση αρνείται προς το παρόν να επιβάλει ξανά καραντίνα στη χώρα.

Πηγή: iefimerida.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews