ΕΙΔΗΣΕΙΣ

18/11/20

Πρόεδρος ΕΚΑΒ στο Sputnik: Είμαστε έτοιμοι στην Θεσσαλονίκη για αεροδιακομιδές

 

Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020

EKABNews

 

Πρόεδρος ΕΚΑΒ στο Sputnik: Είμαστε έτοιμοι στην Θεσσαλονίκη για αεροδιακομιδές

sputniknews.gr

18/11/2020

 

Από Φανή Χαρίση

Με τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης να ασφυκτιούν από ασθενείς με κορονοϊό και τις ανάγκες για διασωληνώσεις να είναι στο κόκκινο, το ΕΚΑΒ, όπως λέει ο πρόεδρός του, Νίκος Παπαευσταθίου, είναι σε απόλυτη ετοιμότητα για αεροδιακομιδές εφόσον απαιτηθεί.

Σε απόλυτη ετοιμότητα για να πραγματοποιήσει ανά πάσα στιγμή αεροδιακομιδές ασθενών COVID-19 από νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης αλλά και άλλων περιοχών είναι το ΕΚΑΒ, όπως δηλώνει στο Sputnik ο πρόεδρός του, Νίκος Παπαευσταθίου.

«Όλες οι περιοχές και η Θεσσαλονίκη προφανώς είναι έτοιμες για αεροδιακομιδές, εάν χρειαστεί, εάν απαιτηθεί εννοείται ότι είμαστε έτοιμοι» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Παπαευσταθίου, προσθέτοντας ότι για τις αεροδιακομιδές θα χρησιμοποιηθούν αεροσκάφη τύπου C-130 ενώ οι ασθενείς θα μεταφέρονται μέσα σε ειδική κάψουλα.

Στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων με κορονοϊό είναι κάτι παραπάνω από ασφυκτική.

Ο αριθμός των κλινών στις ΜΕΘ-COVID αλλά και στις κλίνες όπου φιλοξενούνται επίσης ασθενείς με σοβαρά συμπτώματα κορονοϊού βρίσκονται στα όριά τους σε όλα τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, με τους γιατρούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και να τονίζουν ότι η πόλη βρίσκεται πολύ κοντά στη μεταφορά ασθενών σε άλλα νοσοκομεία.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας, οι κλίνες στις ΜΕΘ-COVID Θεσσαλονίκης συμπεριλαμβάνονται και τα νοσοκομεία Χαλκιδικής, Κατερίνης και Καβάλας και οι οποίες είναι 211 εκ των οποίων μόνο 12 είναι κενές, με μία πληρότητα δηλαδή που αγγίζει το 94%.

Πηγή: sputniknews.gr

 

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews