ΕΙΔΗΣΕΙΣ

28/12/20

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος: ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΚΗΔΕΥΤΗΚΕ Η 17η ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΚΟΡΩΝΟΙΟ


Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2020

EKABNews

 

Η Ευαγγελία 37 ετών, η Νικολέτα 46 ετών, η Δήμητρα  47 ετών, η Ελένη 50 ετών, η Μυρσίνη 51 ετών, η Άννα 52 ετών, ο Μιχάλης 53 ετών, ο Ιωάννης 53 ετών,  η Μαρία 53 ετών, η Ελευθερία 54 ετών, ο Νικόλαος 55 ετών, η Αναστασία 55 ετών,  η Ζωή 57 ετών, η Σοφία  58 ετών, ο Κωνσταντίνος 59 ετών, ο Γιώργος 60 ετών  η Ευθυμία 62 ετών όλοι θύματα του υγειονομικού πολέμου.

 

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος

28/12/2020

ΣΗΜΑΔΙΑΚΗ  ΗΜΕΡΑ.  ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΙΡΩΝΙΑ. ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ  ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ  ΚΗΔΕΥΤΗΚΕ Η 17η ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΚΟΡΩΝΟΙΟ. ΖΗΤΑΜΕ ΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥΣ. ΟΙ  ΘΑΝΟΝΤΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΘΟΥΝ. ΑΣ ΤΟ ΠΡΑΞΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.

Την ώρα που ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί του υγειονομικού προσωπικού κηδέψαμε  την 17η συνάδελφο  από κορωνοϊό, θύμα του υγειονομικού πολέμου.

Νοσηλεύτρια 57 ετών του νοσοκομείου Κιλκίς μητέρα ενός παιδιού. Νοσηλεύτηκε από 3/12 έως 11/12 στη κλινική κορωνοϊού του νοσοκομείου  Κιλκίς και  για πολλές βάρδιες ήταν το τμήμα  που εργαζόταν. Ήταν μεταξύ των 100 και πλέον συναδέλφων που νόσησαν από κορωνοϊό στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.  Τι άλλη απόδειξη των ευθυνών της πολιτείας; Από 11/12 νοσηλεύονταν διασωληνωμένη  σε ΜΕΘ του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ μέχρι χθες που κατέληξε.

Συλλυπητήρια στην οικογένειά της και τους συναδέλφους.  Η 17η οικογένεια σε απόγνωση. Είναι θύματα του υγειονομικού πολέμου χωρίς έμπρακτη αναγνώριση από την πολιτεία. Δεν ζητάμε να στηθούν ανδριάντες των πεσόντων συναδέλφων στις πλατείες.

Να χαρακτηρισθούν ως εργατικό ατύχημα.  Ζητάμε να αποκατασταθούν  οι οικογένειες. Άλλοι 13 συνάδελφοι είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ και δίνουν τη  μάχη για τη ζωή. Ούτε συλλυπητήρια  για τα θύματα,  ούτε περαστικά  για τους τραυματίες πολέμου  ακούσαμε  επίσημα από τη πολιτεία.  Προωθούν την αντίληψη της ατομικής ευθύνης.

Φταίνε οι εργαζόμενοι για τις τρύπες της ενδονοσοκομειακής διασποράς του ιού. Το 40% του υγειονομικού προσωπικού δήλωσε συμμετοχή στον εμβολιασμό ενάντια στον κορωνοϊό. Δεν χρειάζεται κάποιοι να κουνάνε το δάκτυλο στο υπόλοιπο 60% των  επιφυλακτικών  συναδέλφων.

Πειθώ  με ενημέρωση χρειάζεται.

Οι θάνατοι των συναδέλφων δεν είναι ατομική ευθύνη. Όποιος τολμάει να μιλήσει σε τοπικό επίπεδο για λάθη και παραλείψεις των διοικούντων  στη διαχείριση της πανδημίας στα νοσοκομεία τιμωρείται.  Και ας θρηνούμε τόσα θύματα. Οι 17 συνάδελφοι που χάθηκαν και οι 13 που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ διασωληνωμένοι  δεν πρόλαβαν να εμβολιαστούν.

Η Ευαγγελία 37 ετών, η Νικολέτα 46 ετών, η Δήμητρα  47 ετών, η Ελένη 50 ετών, η Μυρσίνη 51 ετών, η Άννα 52 ετών, ο Μιχάλης 53 ετών, ο Ιωάννης 53 ετών,  η Μαρία 53 ετών, η Ελευθερία 54 ετών, ο Νικόλαος 55 ετών, η Αναστασία 55 ετών,  η Ζωή 57 ετών, η Σοφία  58 ετών, ο Κωνσταντίνος 59 ετών, ο Γιώργος 60 ετών  η Ευθυμία 62 ετών όλοι θύματα του υγειονομικού πολέμου, πραγματικοί μαχητές της πρώτης γραμμής   μας συμβουλεύουν να εμβολιαστούμε για το κορωνοϊό. 

Ότι δεν πρόλαβαν οι ίδιοι μην το χάσουμε εμείς με ιστορίες συνωμοσίας. Ας μην θρηνήσουμε  και άλλους νεκρούς συναδέλφους. Φτάνει το κακό ως εδώ.  Για άλλη μια φορά βροντοφωνάζουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να μας θεωρήσουν  αναλώσιμους. Δεν θα αφήσουμε να ξεχασθούν οι πεσόντες συνάδελφοι. 

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος

 

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews