ΕΙΔΗΣΕΙΣ

8/12/20

5 νέες κλίνες ΜΕΘ, δωρεά της οικογένειας Χούρι, εγκαινίασε ο Υφ. Υγείας Β. Κοντοζαμάνης στο ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία»

 

Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2020

EKABNews

5 νέες κλίνες ΜΕΘ, δωρεά της οικογένειας Χούρι, εγκαινίασε ο Υφ. Υγείας Β. Κοντοζαμάνης στο ΓΝΝΘΑ "Η Σωτηρία"

moh.gov.gr

08/12/2020

Πέντε νέες κλίνες ΜΕΘ, πλήρως εξοπλισμένες, δωρεά της οικογένειας Χούρι, εγκαινίασε σήμερα ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης στο ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία».

Πλέον, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου είναι αναπτυγμένες και λειτουργικές 84 κλίνες Εντατικής Θεραπείας.

Ο Υφυπουργός Υγείας, ο δωρητής, κ. Ταουφικ Χούρι, ο οποίος νοσηλεύθηκε την περασμένη άνοιξη με κορονοϊό στη ΜΕΘ του «Σωτηρία» και η Δ/ντρια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, Αντωνία Κουτσούκου έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

Β. ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗΣ: Η αρωγή ιδιωτών στη στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας έχει υπάρξει καθοριστική. Ιδιαίτερα σε συνθήκες όπως είναι οι παρούσες της πανδημίας, δωρεές, όπως των αδελφών Χούρι, είναι ζωτικής σημασίας διότι σώζουν ζωές. Ελπίζουμε η νέα αυτή Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο «Σωτηρία» να παραμείνει άδεια. Σε κάθε περίπτωση διαβεβαιώνουμε όλους τους συμπολίτες μας, ότι σε αυτές τις Μονάδες παρέχεται υψηλότατης ποιότητας φροντίδα υγείας. Ο εξοπλισμός είναι ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η τεχνολογία και όλοι οι συμπολίτες μας πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς.

Τ. ΧΟΥΡΙ: Καταρχάς, θέλω να ευχαριστήσω το νοσοκομείο «Σωτηρία» και την ιατρό κα Κουτσούκου που μου έσωσαν τη ζωή. Παρέμεινα 2,5 μήνες στη ΜΕΘ. Δεν είχα τις αισθήσεις μου, δεν έκανα τίποτα, μόνο κοιμόμουν. Τις πρώτες 3 ημέρες και τις τελευταίες 3 εβδομάδες που είχα τις αισθήσεις μου, οι νοσηλευτές ήταν πολύ βοηθητικοί, έκαναν τα πράγματα πιο εύκολα. Η ιατρός κα Κουτσούκου με επισκεπτόταν καθημερινά, δύο φορές την ημέρα, οπότε είχα κάποιον να εκφράσω τα αισθήματά μου. Εκείνη ανταποκρινόταν αμέσως, πάντοτε με ενθάρρυνε αλλά ήταν πολύ αυστηρή. Τότε δεν μου άρεσε διότι μου θύμιζε αστυνομικό, τόσο αυστηρή ήταν. Αλλά τώρα καταλαβαίνω γιατί ήταν αυστηρή. Χάρη σε αυτήν, τα αποτελέσματα ήταν καλά.

Α. ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ: Θεωρώ ότι η φιλανθρωπία είναι μια από τις μεγαλύτερες αρετές της κοινωνίας μας. Αυτή τη φιλανθρωπία εξέφρασε η οικογένεια Χούρι, δίνοντας τα χρήματα για να δημιουργηθεί αυτή η Μονάδα 5 κρεβατιών, η οποία φρόντισαν να γίνει πολύ γρήγορα και την εξόπλισαν με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας. Διαθέτουμε ό,τι καλύτερο υπάρχει. Αυτό θα μας δώσει τη δυνατότητα να βοηθήσουμε τους ασθενείς μας. Η ελληνική κοινωνία ξέρει ότι χρόνια έλειπαν κρεβάτια Εντατικής Θεραπείας. Η σημαντικότητα της Εντατικής Θεραπείας βγήκε στην επιφάνεια με την πανδημία της COVID. Δόθηκε η ευκαιρία να φτιαχτούν νέα κρεβάτια, τα οποία θα μείνουν και θα χρησιμοποιηθούν για να σώσουν ανθρώπινες ζωές.

Πηγή: moh.gov.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews