ΕΙΔΗΣΕΙΣ

5/12/20

Νοσοκομείο Αγρινίου: Ολονύχτια «μάχη» μετά τα κρούσματα-Άμεσες ενέργειες από ΕΚΑΒ & 6ηΥΠΕ

 

Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020

EKABNews

 

Νοσοκομείο Αγρινίου: Ολονύχτια "μάχη" μετά τα κρούσματα-Αμεσες ενέργειες από ΕΚΑΒ & 6ηΥΠΕ

pelop.gr

5/12/2020

 

Συνεδρίασε το βράδυ της Παρασκευής εκτάκτως το συντονιστικό όργανο, προκειμένου να διαχειριστεί την κρίση στο Νοσοκομείο Αγρινίου μετά την επιβεβαίωση 11 κρουσμάτων νοσηλευομένων. Άμεσα απομονώθηκαν οι ασθενείς που ανιχνεύθηκαν θετικοί,έγινε απολύμανση του χώρου και αναπτύχθηκαν καθαρές κλίνες προκειμένου να υποδεχθούν, τυχόν νέα περιστατικά.

 

Μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ , 4 ασθενείς με κορονοϊό στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γ. Καρβέλης, συνοδεύονταν από την Επίκουρη Καθηγήτρια Παθολόγο- Λοιμοξολόγο και Υπεύθυνη Μονάδας covid στο Ρίο, Καρολίνα Ακινόσογλου,η οποία έκανε την ενημέρωση για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν.

Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης μιλώντας στο sinidisi.gr δήλωσε: «Παρουσιάστηκε ένα ζήτημα στην Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Αγρινίου, όπου μετά από έλεγχο ανιχνεύτηκαν 11 ασθενείς θετικοί στον covid. Μόλις το πληροφορήθηκα εσπευσμένα ήρθα στο Αγρίνιο συνοδευόμενος από την καθηγήτρια λοιμοξιολογίας από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, την κ. Ακινόσογλου. Πραγματοποιήθηκε άμεσα σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου και εκτιμήσαμε την κατάσταση. Διαχειριστήκαμε θεωρώ με τον καλύτερο τρόπο το θέμα. Απομονώθηκαν όλα αυτά τα περιστατικά και θα απολυμανθούν όλες οι πτέρυγες, ώστε να είναι ξεχωριστά οι καθαρές με αυτές στις οποίες θα πάνε τα περιστατικά covid. Κάποια από τα περιστατικά, με σκοπό να απελευθερώσουμε κλίνες για να είναι σε ετοιμότητα για τις γενικότερες ανάγκες, διακομίζονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων. Μπορώ να πω πως πριν φτάσω στο Αγρίνιο είχα προετοιμάσει το όλο σχέδιο. Όλη η δύναμη του ΕΚΑΒ της Δυτικής Ελλάδας είναι στο Νοσοκομείο Αγρινίου για να κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες, όχι μόνο για την διακομιδή των τεσσάρων ασθενών με covid στα Γιάννενα, αλλά θα δοθούν εξιτήρια στα περιστατικά που εκτιμήθηκαν και μπορούν να διακομιστούν στα σπίτια τους σε καραντίνα βέβαια. Έτσι, αποσυμπιέζεται το Νοσοκομείο και διαφυλάσσεται από την όποια διασπορά του ιού. Οι τέσσερις ασθενείς που θα διακομιστούν στα Γιάννενα δεν είναι διασωληνωμένοι»

Η Επίκουρη Καθηγήτρια Παθολόγος - Λοιμοξολόγος και Υπεύθυνη Μονάδας covid στο Ρίο Καρολίνα Ακινόσογλου τόνισε: «Αυτό συμβαίνει αρκετές φορές μέσα στα νοσοκομεία. Περιορίστηκε όμως αρκετά γρήγορα γιατί οι συνάδελφοι έκαναν πολύ έγκαιρα και σωστά την δουλειά τους. Όσες οδηγίες χρειάστηκαν να δοθούν δόθηκαν. Υπάρχει διακομιδή περιστατικών προκειμένου να μην υπάρχει πίεση στο νοσοκομείο του Αγρινίου προς τα Ιωάννινα με σκοπό την αποφόρτιση της Παθολογικής του Αγρινίου».

πηγή: sinidisi.gr

Πηγή: pelop.gr


Νοσοκομείο Αγρινίου-1:30 π.μ. : Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου με την παρουσία του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη

Συμβαίνει τώρα: Εκτάκτως ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ στο Νοσοκομείο Αγρινίου με ομάδα λοιμοξιολόγων

Νοσοκομείο Αγρινίου-SOS : Ένας θάνατος από covid στην καρδιολογική και 11 νοσηλευόμενοι στην Παθολογική θετικοίAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews