ΕΙΔΗΣΕΙΣ

28/12/20

Κορονοϊός: Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί στους υγειονομικούς – Πόσοι θα γίνουν σε 8 ημέρες

 

Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2020

EKABNews

 

Κορονοϊός: Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί στους υγειονομικούς – Πόσοι θα γίνουν σε 8 ημέρες

healthreport.gr

 

Σε 8 ημέρες 2925 υγειονομικοί αναμένεται να εμβολιαστούν με βάση το σχέδιο του υπουργείου Υγείας – Αναλυτικά για Αττική και Περιφέρεια

 

Πρόγραμμα 8 ημερών για να εμβολιαστούν οι πρώτοι υγειονομικοί του ΕΣΥ έχει εκπονήσει το υπουργείο Υγείας.

Συνολικά 2925 υγειονομικοί αναμένεται να εμβολιαστούν μέχρι τις 3 Ιανουαρίου, ενώ ήδη την Κυριακή πρώτη ημέρα των εμβολιασμών 220 υγειονομικοί σε 5 Νοσοκομεία της Αττικής έκαναν το εμβόλιο.

Πάντως αρκετοί υγειονομικοί εξακολουθούν να είναι επιφυλακτικοί με το νέο εμβόλιο για τον κορονοϊό, ενώ μεγαλύτερη διστακτικότητα φαίνεται ότι υπάρχει στους νοσηλευτές. Οι γιατροί δήλωσαν σε μεγαλύτερο ποσοστό ότι θέλουν να εμβολιαστούν και ειδικά όσοι εργάζονται σε κλινικές covid-19. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το ρεπορτάζ του HealthReport.gr: «Κορονοϊός – εμβόλιο: Πόσοι υγειονομικοί θα εμβολιασθούν – Τι έδειξε η καταγραφή»

 

Στην Αττική

Ειδικότερα, με βάση τον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας, από τις 27 Δεκεμβρίου έως και την Κυριακή 3 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθούν στα νοσοκομεία της Αττικής οι πρώτοι 1950 εμβολιασμοί σε υγειονομικούς. Ήδη χθες Κυριακή μετά τους συμβολικούς εμβολιασμούς της Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού της πρώτης νοσηλεύτριας καθώς και του ηλικιωμένου, έγιναν 220 εμβόλια σε υγειονομικούς στα Νοσοκομεία Ευαγγελισμός, Σωτηρία, Αττικό, Θριάσιο και Ασκληπιείο της Βούλας.

Η έναρξη των εμβολιασμών στους υγειονομικούς θα κρατήσει 8 ημέρες, με βάση το σχέδιο του υπουργείου Υγείας. Στο διάστημα αυτό αναμένεται να εμβολιασθούν οι 1950 γιατροί και νοσηλευτές στην Αττική που έχουν δηλώσει γραπτώς ότι επιθυμούν να κάνουν το εμβόλιο στην καταγραφή που έγινε πρόσφατα.

Οι εμβολιασμοί στις 28 Δεκεμβρίου

Σήμερα 28.12.2020, δεύτερη ημέρα εμβολιασμών στον Ευαγγελισμό θα γίνουν 50 εμβόλια, στο Σωτηρία 45, στο Αττικό 45, στο Θριάσιο 45 και επίσης στο Ασκληπιείο της Βούλας άλλα 45. Το σύνολο των εμβολιασμών τη δεύτερη ημέρα στους υγειονομικούς θα είναι 230.

 

Αντίστοιχα στην Περιφέρεια θα γίνουν εμβολιασμοί σε 4 νοσοκομεία μεταξύ αυτών και το ΑΧΕΠΑ που έχει σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος της επιδημίας στη Θεσσαλονίκη. Στην Περιφέρεια η χρονική περίοδος των εμβολιασμών είναι από Τρίτη 29.12.2020 έως και την Κυριακή 3.1.2021. Συνολικά σε 6 ημέρες θα πραγματοποιηθούν 975 εμβολιασμοί.

Πηγή: healthreport.gr 

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews