ΕΙΔΗΣΕΙΣ

1/12/20

Προμήθεια απινιδωτών και μηχανημάτων αποπνιγμού από τον Δήμο Μακρακώμης

 

Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2020

EKABNews


Δήμος Μακρακώμης: Προμήθεια απινιδωτών και μηχανημάτων αποπνιγμού

lamiareport.gr

31/11/2020

 

Σταδιακά η εκπαίδευση σε δύο ομάδες…

Μια σημαντική πρωτοβουλία ανέλαβε ο Δήμος Μακρακώμης θέλοντας να αναπτύξει πρόσθετα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας και της υγείας των δημοτών του σύμφωνα με το Δήμαρχο Γιώργο Χαντζή.

Ειδικότερα ο Δήμος αξιοποίησε το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΑΠΙΝΙΔΩΤΕΣ» και προχώρησε στην υλοποίηση του που γίνεται σε τρία μέρη:

Το 1ο μέρος του προγράμματος που υλοποιήθηκε αφορά την προμήθεια 13 απινιδωτών εξωτερικού χώρου.

Η τοποθέτηση των απινιδωτών θα γίνει σε πολυσύχναστα  δημοτικά κτίρια – χώρους και ταυτόχρονα θα υπάρξει ενημέρωση σε ότι αφορά τη χαρτογράφηση τους στο Δήμο.

Το 2ο μέρος του προγράμματος που υλοποιήθηκε αφορά την προμήθεια 13 μηχανημάτων αποπνιγμού από ξένο σώμα (lifevac) και την τοποθέτηση τους σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς.

Το 3ο μέρος του προγράμματος είναι η ενημέρωση και εκπαίδευση των πολιτών.

Σύμφωνα με την Εγκύκλιο Υα/οικ/ 22-08-2007 του Υπουργείου Υγείας  στην οποία εκτός των άλλων αναφέρει ότι χρήστης του απινιδωτή είναι όποιος έχει γνώσεις βασικής εκπαίδευσης Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο λήψης μέτρων προστασίας έναντι της πανδημίας covid19, η εκπαίδευση θα γίνει δικτυακά και σε 2 ομάδες στις 5/12/2020 και ώρες

11:00πμ και 12:00πμ

Η είσοδος στην εκπαίδευση είναι ελεύθερη για όλους.

Όσοι θέλετε να εκπαιδευτείτε, επικοινωνήστε με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Προστασίας Δημόσιας Υγείας του Δήμου Γεώργιο Κουτσολέλο στο τηλ 6975905099.

Πηγή: lamiareport.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews