ΕΙΔΗΣΕΙΣ

7/12/20

ΑΡΑΓΕ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΙΛΑΜΕ;

 

Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2020

EKABNews

 

Facebook ΕΚΑΒ τομέας Γιαννιτσών

7/12/2020

 

ΑΡΑΓΕ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΙΛΑΜΕ;

Υπάρχουν εργαζόμενοι που πάνε στη δουλειά τους και δεν ξέρουν που θα δουλέψουν, με ποιους θα συνεργαστούν και πότε θα σχολάσουν. Κάθε ημέρα του χρόνου,24 ώρες το εικοσιτετράωρο μπαίνουν στα σπίτια σας, γυρνάνε στους δρόμους επεμβαίνουν σε τροχαία, ανακοπές, εγκεφαλικά, πτώσεις, διαταραχές σακχάρου, εμπύρετα, κατακλίσεις, αιμοκαθάρσεις, τραυματισμούς, τοξικομανείς, ψυχασθενείς και άλλα πολλά. Ξεκινάνε τη βάρδιά τους και μπορεί να γυρίζουν από πόλη σε πόλη, από νομό σε νομό, να κάνουν ατελείωτα χιλιόμετρα ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών. Μπορεί να λερωθούν από αίμα, εμετούς, πύον, ούρα, κόπρανα. Μπορεί να μπαινοβγαίνουν στις ΜΕΘ, στις μονάδες αιμοκάθαρσης, στα επείγοντα των νοσοκομείων, στα εξωτερικά ιατρεία, σε καταστήματα, σε σπίτια, σε αεροπλάνα, σε καράβια.

ΑΡΑΓΕ τί επάγγελμα κάνουν;

Κάποιοι τους λένε οδηγούς επειδή οδηγάνε, κάποιοι τους λένε τραυματιοφορείς επειδή κουβαλάνε, κάποιοι τους λένε νοσηλευτές επειδή τους φροντίζουν, άλλοι τους λένε ιατρούς και άλλοι απλά ΕΚΑΒίτες.

Τελικά τι επάγγελμα κάνουν;

Οδηγάνε; Πολύ.

Κουβαλάνε; Ατελείωτα

Φροντίζουν ασθενείς; Με ζήλο

Είναι ιατροί; Μερικοί παρέχουν μέχρι και φάρμακα, επαναφέρουν ανακοπές, διαταραχές σακχάρου, αφυδατώσεις μέχρι που ξεγεννάνε.

Λοιπόν, είναι οι Διασώστες του ΕΚΑΒ. Φυσικά υπάρχουν και άλλοι με τον τίτλο Διασώστης, όμως προνοσοκομειακοί διασώστες με εκπαίδευση σε όλες τις καταστάσεις επείγουσας παροχής προνοσοκομειακής βοήθειας είναι μόνο οι Διασώστες του ΕΚΑΒ.

Δυστυχώς αυτό το επάγγελμα ακόμη δεν είναι ενταγμένο στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ ανταμείβονται καθημερινά από τις ευχαριστίες των ασθενών που μεταφέρουμε και των συνοδών τους, αλλά δεν φτάνει. Σε μερικά χρόνια αυτός που θα έρθει να σε σηκώσει, να σε κουβαλήσει και να σε μεταφέρει μπορεί να είναι 65 ετών. Συχνά, η υγεία του θα είναι σε χειρότερη κατάσταση από τη δικιά σου.

Ζητάμε το αυτονόητο, ένταξη του Διασώστη του ΕΚΑΒ στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

Facebook
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews