ΕΙΔΗΣΕΙΣ

15/12/20

Κορονοϊός – εμβόλιο: Ποιοι δεν θα εμβολιαστούν στην πρώτη φάση που ξεκινάει τον Ιανουάριο

 

Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2020

EKABNews

 

Κορονοϊός – εμβόλιο: Ποιοι δεν θα εμβολιαστούν στην πρώτη φάση που ξεκινάει τον Ιανουάριο

healthreport.gr

15/12/2020

 

Οι ομάδες του πληθυσμού που δεν θα εμβολιαστούν τον Ιανουάριο

Στο σχέδιο εθνικού εμβολιασμού προβλέπεται ότι θα δοθεί προτεραιότητα σε ευπαθείς ομάδες και ιδιαίτερα στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, καθώς οι μεγάλοι άνθρωποι είναι εκείνοι που συνήθως νοσούν βαριά.

Όπως ανακοίνωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου δύο ομάδες ανθρώπων οι έγκυες και τα παιδιά κάτω των 16 ετών σε πρώτο στάδιο δεν θα εμβολιαστούν.

«Οι έγκυες δεν εμβολιάζονταν στην κλινική μελέτη. Όμως έτυχε και 12 γυναίκες ενώ ήταν έγκυες, δεν το γνώριζαν και εμβολιάστηκαν. Το ευχάριστο μήνυμα είναι ότι η εγκυμοσύνη τους προχωράει κανονικά χωρίς κανένα σύμπτωμα. Αναφορικά δε με τα παιδιά, έχει εμβολιαστεί πολύ μικρός αριθμός παιδιών κάτω των 16 ετών, αλλά ακόμα δεν γνωρίζουμε τα αποτελέσματα της ασφάλειας και αποτελεσματικότητας για την ομάδα αυτή πληθυσμού. Έτσι, κλινικές μελέτες που αφορούν τα παιδιά θα ακολουθήσουν.

 

Τι θα γίνει με όσους έχουν νοσήσει από κορονοϊό

Επίσης, σε αυτή την αρχική φάση τουλάχιστον τους πρώτους μήνες δεν προβλέπεται να εμβολιαστούν όσοι έχουν ήδη νοσήσει από Covid-19. Δεν έχει μελετηθεί το όφελος στην ομάδα αυτή του πληθυσμού, παρόλο που ξέρουμε ότι κάποιοι από τους ασθενείς χάνουν τα αντισώματά τους με τον καιρό. Είναι κάτι το οποίο θα το δούμε στους επόμενους μήνες», είπε χαρακτηριστικά η καθηγήτρια.

Προαιρετικός ο εμβολιασμός

Τέλος, η κα Παπαευαγγέλου τόνισε ότι ο εμβολιασμός θα είναι προαιρετικός ωστόσο «θα ήθελα να προτρέψω όλους να το κάνουν. Το προφίλ της ασφάλειας και αποτελεσματικότητας του εμβολίου ήταν εξαιρετικό και για αυτό άλλωστε βλέπουμε και οι θεσμικοί παράγοντες της μιας χώρας μετά την άλλη, να προχωρούν στην άμεση έγκριση της κυκλοφορίας του».

Πηγή: healthreport.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews