ΕΙΔΗΣΕΙΣ

16/12/20

Η κυβέρνηση εμπαίζει τους υγειονομικούς για το δώρο Χριστουγέννων, Βίντεο

 

Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2020

EKABNews

 

Η κυβέρνηση εμπαίζει τους υγειονομικούς για το δώρο Χριστουγέννων

ygeionomikoi.gr

16/12/2020

 

Οργή προκαλούν στη μεγάλη πλειοψηφία των υγειονομικών (όλων των ειδικοτήτων) του δημοσίου  τα παιχνίδια της κυβέρνησης με την καταβολή ή όχι δώρου Χριστουγέννων ή επιδόματος covid.

 

Μετά την καταβολή επιδόματος covid το Πάσχα σε όλους τους υγειονομικούς (ίσο περίπου με τον επίδομα Πάσχα που έχει καταργηθεί για τους υγειονομικούς του δημοσίου αλλά καταβάλλεται στους υγειονομικούς του ιδιωτικού τομέα), κορυφαίοι υπουργοί  της κυβέρνησης φέτος το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο προανήγγειλαν την καταβολή ανάλογου επιδόματος πριν τα Χριστούγεννα.

Πρώτα, στις 20/11/2020 εστάλη σε όλα τα Νοσοκομεία μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με θέμα “καταγραφή στοιχείων προσωπικού για επίδομα covid” που ζητούσε από τις διοικήσεις των Νοσοκομείων να στείλουν πίνακες με το προσωπικό που απασχολείται στη νοσηλεία περιστατικών covid.

Αυτό προκάλεσε αναστάτωση στα Νοσοκομεία αφού στη φάση αυτή της πανδημίας είναι πολύ δύσκολο να διαχωριστεί ποιο προσωπικό απασχολείται σε περιστατικά πανδημίας και ποιο όχι, ενώ υπήρξαν και αντιδράσεις από όλες τις κατηγορίες εργαζομένων , με αποτέλεσμα οι περισσσότερες διοικήσεις να στείλουν λίστες με όλο το προσωπικό των Νοσοκομείων.

Στις 23/11/2020 ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης ανέφερε στη Βουλή ότι παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο χορήγησης δώρου Χριστουγέννων στους εργαζόμενους του ΕΣΥ.Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Πουλά στη Βουλή, ο  κ. Κοντοζαμάνης μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι : «Η κυβέρνηση θέλει να ενισχύσει όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού, όμως προσεγγίζει το θέμα με υπευθυνότητα και μεγάλη προσοχή , αφενός γιατί δεν είναι στη νοοτροπία της να υπόσχεται «λαγούς με πετραχήλια» αφετέρου γιατί η κυβέρνηση οφείλει να προχωρά με μεγάλη προσοχή, σε ενέργειες που έχουν μεγάλο οικονομικό αποτύπωμα, καθώς οι πηγές χρηματοδότησης δεν είναι ανεξάντλητες».

 

Στις 24/11/2020 ο υπουργός επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας  στην  εκπομπή “…από τις έξι” της ΕΡΤ δήλωσε “η κυβέρνηση μελετά σε εκείνους που βρίσκονται στην αιχμή της μάχης κατά του κορονοϊού να έχουν μια ειδική μισθολογική μεταχείριση at hoc τον Δεκέμβριο”.  Δείτε το video με το σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή:

Γεραπετρίτης ΕΡΤ 25/11/2020

Γιώργος Μανουσάκης

Από εκεί και μετά ακολούθησαν διάφορα δημοσιεύματα από μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται φιλικά προς την κυβέρνηση που προανήγγειλαν την καταβολή έκτακτου επιδόματος σαν το Δώρο Χριστουγέννων, είτε σε όλους τους υγειονομικούς (δείτε εδώ) είτε μόνο σε όσους εργάζονται σε ΜΕΘ (δείτε ΕΔΩ).

Το Δεκέμβριο οι εργαζόμενοι των Νοσοκομείων με κινητοποιήσεις στις πύλες των ιδρυμάτων διεκδίκησαν μεταξύ άλλων αιτημάτων και την καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων σε όλους τους υγειονομικούς.

Παρόλαυτα, κι ενώ πολλοί περίμεναν ότι στην ομιλία του στη Βουλή κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει και την καταβολή του έκτακτου επιδόματος στους υγειονομικούς, κάτι τέτοιο δεν έγινε, ενώ λίγες ώρες πριν ο Υπουργός Υγείας απαντώντας σε ερώτηση  δημοσιογράφου εάν προτίθεται η Κυβέρνηση να δώσει δώρο Χριστουγέννων στους υγειονομικούς, απάντησε : ‘Η Κυβέρνηση έχει επανειλημμένως βοηθήσει και δια του επιδόματος και δια των προσλήψεων , μονιμοποιήσεων και τους έχει επιβραβεύσει κοινωνικά και συναισθηματικά .”

Δείτε το βίντεο:

Β.Κικίλιας για «δώρο» υγειονομικών

ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

15 Δεκ 2020

Πλέον τα χρονικά περιθώρια είναι ελάχιστα για καταβολή επιδόματος πριν τις γιορτές, ενώ οι παλινωδίες των κυβερνητικών στελεχών για το θέμα, σε συνδυασμό με τις τελευταίες αναφορές του Υπουργού Υγείας Β. Κικίλια έχουν εξοργίσει την μεγάλη πλειοψηφία των εργαζόμενων στην Υγεία.

Πέρα από τα πέρα δώθε της κυβέρνησης, το υγειονομικό κίνημα συνεχίζει να διεκδικεί την ενίσχυση του ΕΣΥ για την αντιμετώπιση της πανδημίας με μόνιμες προσλήψεις και αύξηση της χρηματοδότησης, τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, την ένταξη στα ΒΑΕ, την αύξηση και διεύρυνση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας και την καταβολή 13ου και 14ου μισθού όπως ίσχυε πριν το 2011.

Πηγή: ygeionomikoi.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews