ΕΙΔΗΣΕΙΣ

22/12/20

Κορονοϊός – εμβόλιο: Με ειδική βεβαίωση όσοι εμβολιάζονται – Πως θα καταγράφονται οι πολίτες

 

Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2020

EKABNews

 

Κορονοϊός – εμβόλιο: Με ειδική βεβαίωση όσοι εμβολιάζονται – Πως θα καταγράφονται οι πολίτες

healthreport.gr

22/12/2020

 

Ειδική βεβαίωση θα εκδίδεται για όσους κάνουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό όπως προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Υγείας

 

Ακόμη και με ειδικό έγγραφο κάτι σαν υγειονομικό διαβατήριο, θα μπορούν να αποδεικνύουν όσοι οι πολίτες ότι έχουν κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό, καθώς θα εκδίδεται και ειδική βεβαίωση. Όπως προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε και ψηφίστηκε στη βουλή, θα δημιουργηθεί Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Έκδοσης Βεβαίωσης Εμβολιασμού, μέσω της οποίας μετά τη διενέργεια του εμβολιασμού θα μπορεί κανείς να ζητήσει την έκδοση της σχετικής βεβαίωσης.

Σε ειδική πλατφόρμα θα εγγράφονται και όλοι οι πολίτες που έχουν κάνει το εμβόλιο αφού θα δημιουργηθεί και μητρώο εμβολιασμών.

 

Η βεβαίωση πάντως προκαλεί νέους προβληματισμούς ειδικά για όσους εδώ και καιρό αναρωτιούνται εάν στο άμεσο μέλλον θα δημιουργηθεί ένα τύπου «διαβατήριο» για εμβολιασμένους και μη, κάτι που προκαλεί εύλογες απορίες σχετικά με το αν οι πολίτες που δεν θα δεχθούν να εμβολιασθούν θα αποκλεισθούν μελλοντικά από ταξίδια, επισκέψεις σε δημόσιους φορείς, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κ.λ.π.

Πάντως σε σχετική ερώτηση του HealthReport.gr στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας και στην εκπρόσωπο της επιστημονικής επιτροπής Βάνα Παπαευαγγέλου είχε επισημανθεί ότι το εμβόλιο θα γίνεται εθελοντικά και δεν θα αποκλεισθούν οι πολίτες που δεν θα έχουν εμβολιασθεί αλλά υγειονομικό διαβατήριο φαίνεται ότι θα υπάρχει. Διαβάστε Εδώ τι είχαν απαντήσει οι αρμόδιοι στο HealthReport.gr: « Κορονοϊός – εμβόλιο:Με υγειονομικό διαβατήριο όσοι εμβολιαστούν – Τι θα ισχύσει για την υποχρεωτικότητα»

Τι θα περιλαμβάνει η βεβαίωση

Σύμφωνα με την τροπολογία του υπουργείου Υγείας η βεβαίωση θα περιλαμβάνει όνομα, επώνυμο, ΑΜΚΑ, ημερομηνία εμβολιασμού, το εμβολιαστικό κέντρο ή τη δομή που διενεργήθηκε ο εμβολιασμός και τον τύπο του εμβολίου.

 

Στην ίδια τροπολογία δίνονται διευκρινίσεις για τους εμβολιασμούς, δημιουργείται σύστημα προτεραιοποίησης εμβολιαζόμενων, ενώ καθορίζεται ότι με απόφαση του Υπουργού Υγείας ορίζονται και τα κριτήρια για τους πολίτες που θα προσέρχονται πρώτοι προς εμβολιασμό.

Πηγή: healthreport.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews