ΕΙΔΗΣΕΙΣ

16/12/20

ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ: Δωρεά στο ΕΚΑΒ του πρώτου ασθενοφόρου με σύστημα Αρνητικής Πίεσης

Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2020

EKABNews

 

ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ: Δωρεά στο ΕΚΑΒ του πρώτου ασθενοφόρου με σύστημα Αρνητικής Πίεσης

naftemporiki.gr

 

Το πρώτο ασθενοφόρο όχημα στην Ελλάδα με σύστημα Αρνητικής Πίεσης,  με την  αποκλειστική χρηματοδότηση της Μ/ΜΑRITIME, προσφέρει στο ΕΚΑΒ, η ναυτιλιακή κοινότητα μέσω της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό, σύγχρονο και κατάλληλα εφοδιασμένο ασθενοφόρο όχημα που  θα επιτρέψει στα πληρώματα των διασωστών του ΕΚΑΒ, να πραγματοποιούν τις επιχειρησιακές τους ανάγκες, με πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια. Το ασθενοφόρο όχημα PEUGEOT BOXER είναι το πρώτο ασθενοφόρο που θα κυκλοφορεί στην Ελλάδα με σύστημα Αρνητικής Πίεσης, πλήρως πιστοποιημένο και με Ευρωπαϊκή Έγκριση Τύπου για την πλήρη λειτουργία και κυκλοφορία του.

Το Αρνητικό Σύστημα Πίεσης, (Negative Pressure System) είναι ένα αναπόσπαστο μέρος των Αντιιικών Συστημάτων κατάλληλων για οχήματα, που αναπτύχθηκε ειδικά για το όχημα αυτό και για την καταπολέμηση του Covid 19 αλλά και άλλων αερομεταφερόμενων ιών καθώς επιτρέπει το φιλτράρισμα και την εξαγωγή μολυσμένου αέρα μέσα στο όχημα (θάλαμος ασθενούς) με ασφάλεια, μειώνοντας σημαντικά τον κίνδυνο εξάπλωσης των ιών.

Αυτό καθίσταται εφικτό εξαναγκάζοντας τον αέρα να κινείται προς τα κάτω και διατηρώντας μια διαφορά πίεσης σε σχέση με το εξωτερικό του ασθενοφόρου οχήματος.

Η ‘Ενωσις Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), τονίζει ότι, μέσω του φορέα συλλογικής κοινωνικής προσφοράς της ναυτιλιακής κοινότητας  ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ,   ενεργοποιήθηκε από  την πρώτη στιγμή εμφάνισης του κορωνοϊού Covid 19, με σκοπό να συνδράμει  έγκαιρα και αποφασιστικά, παράλληλα και ανεξάρτητα από τις σημαντικές ατομικές πρωτοβουλίες μελών της,  τη μάχη κατά της πανδημίας.

Για τις ανάγκες αντιμετώπισης της πρωτόγνωρης αυτής υγειονομικής κρίσης, συμπληρώνει η ΕΕΕ, η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα, συγκέντρωσε 13 εκατ.  Ευρώ, τα οποία αξιοποιήθηκαν για να ενισχυθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας και να προσφερθεί κρίσιμος εξοπλισμός για την λειτουργία δεκάδων ΜΕΘ και για την νοσηλεία  χιλιάδων συμπολιτών μας σε περισσότερα  από 40 Νοσοκομεία και Εργαστήρια Αναφοράς σε όλη τη χώρα.

Έως και σήμερα, υπογραμμίζει η ΕΕΕ και ιδιαίτερα με αφορμή την πανδημία Covid 19, για την διακομιδή ασθενών χρησιμοποιούνται από το ΕΚΑΒ φορητές κάψουλες αρνητικής πίεσης και ως εκ τούτου  η τοποθέτηση συσκευής δημιουργίας συνθηκών αρνητικής πίεσης στον θάλαμο ασθενούς ενός ασθενοφόρου, είναι εξαιρετικά χρήσιμη και πρακτική και προσθέτει ένα ακόμα όπλο στο αγώνα της χώρας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

H  ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, δημιουργήθηκε το 2016 από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, με σκοπό να αποτελέσει το μόνιμο όχημα της ναυτιλιακής οικογένειας για τη συνέχιση του κοινωνικού της έργου. Πέρα από τα προαναφερόμενα, οι δράσεις της κατηγοριοποιούνται σε έξι τομείς και συγκεκριμένα τον τομέα της  επισιτιστικής βοήθειας, την υγεία, την κοινωνική πρόνοια, την παιδεία, τα έργα δημόσιου ενδιαφέροντος και την αντιμετώπιση κρίσεων,  ανταποκρινόμενη άμεσα στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, όπως συνέβη και φέτος μια χρονιά που σημαδεύεται από τις ιδιαίτερες συνθήκες που διαμόρφωσε η πανδημία.

Πηγή: naftemporiki.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews