ΕΙΔΗΣΕΙΣ

8/12/20

Λαμία: Σε καραντίνα διασώστες του ΕΚΑΒ και της Πυροσβεστικής που μετέφεραν γιαγιά

Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2020

EKABNews

 

Λαμία: Σε καραντίνα διασώστες του ΕΚΑΒ και της Πυροσβεστικής που μετέφεραν γιαγιά

lamiareport.gr

8/12/2020

 

Η έκκληση του Προέδρου των Εργαζομένων του ΕΚΑΒ προς τους πολίτες να προστατέψουν τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής…

 

Σε μια συνηθισμένη κλήση για διακομιδή ασθενή που αντιμετώπιζε πρόβλημα εκτός covid ανταποκρίθηκε πλήρωμα του ΕΚΑΒ Λαμίας σε χωριό της Υπάτης, την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου.

Για τη μεταφορά της ασθενούς ζήτησαν την βοήθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα με ένα όχημα και δύο άνδρες από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αργυροχωρίου.

Τελικά διαπιστώθηκε με τεστ στο Κέντρο Υγείας ότι η γυναίκα νοσούσε από covid-19. Αν και οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι (εκαβίτες - πυροσβέστες) είχαν πάρει όλα τα υποχρεωτικά μέτρα προστασίας και τήρησαν τους σχετικούς κανόνες, η σύσταση από το ΕΟΔΥ ήταν να μπουν τόσο οι άνθρωποι του ΕΚΑΒ όσο και οι Πυροσβέστες σε 7ημερη κατ’ οίκον καραντίνα, ενώ στο Κλιμάκιο του Αργυροχωρίου, που λειτουργεί κανονικά, πραγματοποιήθηκε απολύμανση εντός και εκτός υπηρεσίας.

Επιπλέον το πρωί της Τρίτης στο Κέντρο του ΕΚΑΒ στη Λαμία πραγματοποιήθηκαν γρήγορα τεστ ανίχνευσης του αντιγόνου του ιού sars-cov-2 από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ στα μέλη του πληρώματος που βρέθηκαν αρνητικοί, ενώ ακολούθησε και μοριακό τεστ σε όλους τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας στο πλαίσιο του τακτικού ελέγχου και τα αποτελέσματα αναμένονται.

«Παρακαλώ τους πολίτες να προστατεύσουν όχι μόνο τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ αλλά και όλους τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής αυτής της πανδημίας, δίνοντας ακριβή στοιχεία της κατάστασής τους χωρίς να αποκρύβουν τυχόν εμπύρετη κατάσταση ή άλλα συμπτώματα που παραπέμπουν σε κορωνοϊό», απευθύνει έκκληση μέσω του LamiaReport ο Πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Λαμίας Δημήτρης Χαλεπλής.

«Φανταστείτε να βγουν εκτός μάχης οι άνθρωποι του ΕΚΑΒ. Δε θα υπάρχει τρόπος στη συνέχεια να εξυπηρετήσουμε τους ίδιους τους ασθενείς για τη διακομιδή τους στο Νοσοκομείο. Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι το ΕΚΑΒ ανταποκρίνεται σε όλα τα περιστατικά που οι συνάνθρωποί μας έχουν ανάγκη, οποιοδήποτε πρόβλημα και να αντιμετωπίζουν. Δε χρειάζεται λοιπόν να κρύβουν ούτε ότι νοσούν ούτε συμπτώματα που παραπέμπουν στην covid-19, έτσι ώστε να γνωρίζουμε και να αντιμετωπίζουμε τις διακομιδές με την ανάλογη προετοιμασία για την προστασία τόσο τη δική μας αλλά κυρίως των γύρω μας που θα χρειαστούν επίσης τη βοήθειά μας», καταλήγει ο κ. Χαλεπλής που αισιοδοξεί ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπήρξε διασπορά του ιού λόγω της κατάλληλης εκπαίδευσης και της χρήσης των στοιχειωδών τρόπων προστασίας από μέρους των διασωστών.

Πηγή: lamiareport.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews