ΕΙΔΗΣΕΙΣ

22/12/20

Σε μια τροπολογία ένα νομοσχέδιο… για τους εμβολιασμούς, τις θέσεις γιατρών ΜΕΘ, Οφθαλμιατρείο κ.α.

 

Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2020

EKABNews

 

Σε μια τροπολογία ένα νομοσχέδιο… για τους εμβολιασμούς, τις θέσεις γιατρών ΜΕΘ, Οφθαλμιατρείο κ.α.

ygeionomikoi.gr

21/12/2020

 

Μια τροπολογία που ουσιαστικά περιλαμβάνει διατάξεις ενός νομοσχεδίου κατατέθηκε σήμερα στη βουλή στο νομοσχέδιο του υπ. Υγείας με τίτλο “Ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού COVlD-19, την ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς, την επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων, τη ρύθμιση οφειλών προς τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις“

Ανάμεσα στις διατάξεις που περιλαμβάνονται στην συγκεκριμένη τροπολογία είναι:

 

  1. Οι διαδικασίες έγκρισης, προμήθειας, διάθεσης καθώς και ο τρόπος διακίνησης κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης φαρμάκων που σχετίζονται με τον εμβολιασμό λόγω covid-19
  2. Η δημιουργία μέσω της ΗΔΙΚΑ Α.Ε. εθνικού μητρώου εμβολιασμού για τον covid-19 ως υπομητρώο του Εθνικού Μητρώου Εμβολιασμών.
  3. Η δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας προγραμματισμού των συνεδριών εμβολιασμού για τον covid-19
  4. Η δυνατότητα έκδοσης βεβαίωσης εμβολιασμού μέσω της ΓΓΠΣ που περιέχει το ονοματεπώνυμο, την ημερομηνία γέννησης, τον ΑΜΚΑ, την ημερομηνία εμβολιασμού και το εμβολιαστικό κέντρο. Η ρύθμιση αυτή παραπέμπει έμμεσα στην έκδοση υγειονομικού διαβατηρίου. Ερωτηματικά μπαίνουν για το πώς  μπορεί να διασφαλιστεί η τήρηση και επεξεργασία των στοιχείων που αφορούν την υγεία του κάθε πολίτη και περιέχονται στο μητρώο.
  5. Η αποδέσμευση του νοσοκομείου Οφθαλμιατρείου από τον Ευαγγελισμό και η συγκρότησή του ως ανεξάρτητο νομικό πρόσωπο.
  6. Η δυνατότητα να καταλάβουν μόνιμες θέσεις οι επικουρικοί γιατροί που υπηρέτησαν σε ΜΕΘ και ΜΕΝΝ το 2020 μετά από κρίση.
  7. Μια σειρά διατάξεις που αφορούν τον «εθελοντισμό», τις αποδοχές δωρεών κλπ.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση την ύστατη στιγμή επιχειρεί να «επιλύσει» ζητήματα που σχετίζονται με το εμβολιαστικό πρόγραμμα για τον covid-19 ενώ ταυτόχρονα ανοίγει ζητήματα σχετικά με θέματα που σχετίζονται με τα προσωπικά δεδομένα .

Τέλος η ρύθμιση για την προκήρυξη των θέσεων των γιατρών στις ΜΕΘ δείχνει ότι είναι έωλοι οι ισχυρισμοί που χρησιμοποιούν τόσο η κυβέρνηση όσο και τα υπόλοιπα κόμματα του μνημονικού τόξου ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ ότι δεν υπάρχουν οι δυνατότητες οι συμβασιούχοι να διατηρηθούν στην εργασία με σταθερές εργασιακές σχέσεις.

Δείτετη σχετική τροπολογία

Πηγή: ygeionomikoi.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews