ΕΙΔΗΣΕΙΣ

11/12/20

Κορονοϊός: Πώς απολυμαίνουμε σωστά τις υφασμάτινες μάσκες προσώπου

 

Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2020

EKABNews


Κορονοϊός: Πώς απολυμαίνουμε σωστά τις υφασμάτινες μάσκες προσώπου

healthreport.gr

11/12/2020

 

Οι υφασμάτινες μάσκες προσώπου είναι απαραίτητες για την προστασία από τον κορονοϊό, αλλά μόνο αν τις απολυμαίνετε σωστά.

Σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση BMJ Open η επαναχρησιμοποίηση των υφασμάτινων μασκών προσώπου ξανά και ξανά χωρίς να πλένονται ενδιαμέσως μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο μόλυνσης.

Αναλυτικότερα οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο κίνδυνος μόλυνσης των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης υπερδιπλασιάστηκε όταν οι μάσκες προσώπου πλένονταν στο χέρι σε σύγκριση με όταν πλένονταν στα πλυντήρια του νοσοκομείου.

Έτσι επισημαίνουν πως οι υφασμάτινες μάσκες πρέπει να πλένονται σε υψηλές θερμοκρασίες μετά από κάθε χρήση για να διασφαλιστεί ότι έχουν απολυμανθεί πλήρως.

Μάλιστα όταν οι υφασμάτινες μάσκες πλένονται καθημερινά σε υψηλή θερμοκρασία είναι το ίδιο αποτελεσματικές με τις χειρουργικές μάσκες.

Τόσο οι υφασμάτινες μάσκες, όσο και οι χειρουργικές, πρέπει να θεωρούνται «μολυσμένες» μετά από κάθε χρήση, ανέφερε η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας, Raina MacIntyre.

«Σε αντίθεση με τις χειρουργικές μάσκες, οι οποίες απορρίπτονται μετά τη χρήση, οι υφασμάτινες μάσκες επαναχρησιμοποιούνται. Αν και μπορεί να είναι δελεαστικό να χρησιμοποιήσετε την ίδια μάσκα για πολλές συνεχόμενες ημέρες ή να την πλύνετε γρήγορα στο χέρι, η έρευνά μας δείχνει ότι αυτό αυξάνει τον κίνδυνο μόλυνσης» επισήμανε χαρακτηριστικά.

Ν σημειωθεί ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) τονίζει πως οι υφασμάτινες μάσκες προσώπου πρέπει να πλένονται με απορρυπαντικό πλυντηρίου και νερό θερμοκρασίας τουλάχιστον 60 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: healthreport.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews