ΕΙΔΗΣΕΙΣ

2/12/20

ΠΟΕΔΗΝ: Έγγραφο προς τον Πρωθυπουργό για τη χορήγηση του επιδόματος που προτίθεται να δώσει η Κυβέρνηση σε όλους τους Υγειονομικούς και Προνοιακούς υπαλλήλους ως δώρο Χριστουγέννων

Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020

EKABNews

 

ΑΘΗΝΑ 2/12/2020

ΑΡ. ΠΡΩΤ.:  3804

 

 ΠΡΟΣ: ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

            κο ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

 

ΘΕΜΑ: Χορήγηση του επιδόματος που προτίθεται να δώσει η κυβέρνηση να δοθεί σε όλους τους Υγειονομικούς και Προνοιακούς υπαλλήλους ως Δώρο Χριστουγέννων

 

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Με επιστολή μας ζητήσαμε να θεσμοθετηθούν κάποιες από τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει η κυβέρνηση από το πρώτο κύμα της πανδημίας όπως η ένταξη στα ΒΑΕ και η χορήγηση Δώρου Χριστουγέννων σε όλους τους υγειονομικούς και προνοιακούς υπαλλήλους με οριζόντιο τρόπο.

Στο δεύτερο κύμα της πανδημίας όλα τα Νοσοκομεία της χώρας, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ, Πρόνοια καθώς επίσης και το σύνολο των υπαλλήλων των εν λόγω φορέων εμπλέκονται άμεσα με τη διαχείριση και νοσηλεία περιστατικών κορωνοϊού.

Έχουν χάσει την ζωή τους 5 συνάδελφοι από κορωνοϊό, 10 είναι διασωληνωμένοι αυτή την στιγμή, αρκετοί τα κατάφεραν και αποσωληνώθηκαν και χιλιάδες έχουν νοσήσει.

Ο ιός δεν κάνει διακρίσεις. Μεταξύ των διασωληνωμένων βρίσκονταν και βρίσκονται Διοικητικοί, τεχνικοί, νοσηλευτές, ιατροί, παραϊατρικό προσωπικό, τραυματιοφορείς και όλων των άλλων ειδικοτήτων.

Η κυβέρνηση προφανώς για δημοσιονομικούς λόγους προσπαθεί να περιορίσει την παροχή σε λίγους συναδέλφους. Οι Διοικητές των Νοσοκομείων με οδηγία προηγούμενων ημερών του Υπουργείου Υγείας προσπάθησαν να ονομαστικοποιήσουν τους υπαλλήλους που απασχολούνται με περιστατικά κορωνοϊού αλλά στάθηκε αδύνατον καθότι όλο το προσωπικό εμπλέκεται. Μάλιστα πολλές Διοικήσεις Νοσοκομείων έστειλαν στις ΥΠΕ το σύνολο του προσωπικού.

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται όπως φαίνεται από δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών να μην χορηγήσει το εν λόγω επίδομα σε όλους τους υγειονομικούς, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα διχασμού και διαίρεσης μεταξύ των υπαλλήλων. Σας υπενθυμίζουμε ότι διχασμός και διαχωρισμών μεταξύ των υπαλλήλων έγινε και με την Δωρεά Νιάρχου.

Θεωρούμαι ότι όλοι οι υγειονομικοί και προνοιακοί υπάλληλοι δίνουν την μάχη αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης στην πρώτη γραμμή. Ως εκ τούτου πιστεύουμε ότι το εν λόγω επίδομα πρέπει να χορηγηθεί σε όλους ανεξαιρέτως.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

 

Πηγή: poedhn.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

  1. οι διοικητικοι υπαλληλοι που εμπλεκονται?γιατι ξανα και ξανα οι ξεκουραστοι γινονται το ιδιο με αυτους που τεντωνουν στη δουλεια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews