ΕΙΔΗΣΕΙΣ

17/12/20

Κορονοϊός – εμβόλιο: Ξεκινά η καταγραφή των υγειονομικών που θέλουν να εμβολιασθούν

 

Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2020

EKABNews


Σχόλιο: Στο ΕΚΑΒ ξεκίνησε σήμερα η καταγραφή των υπαλλήλων που θέλουν να εμβολιαστούν.


Κορονοϊός – εμβόλιο: Ξεκινά η καταγραφή των υγειονομικών που θέλουν να εμβολιασθούν

healthreport.gr

17/12/2020

 

Τη διαδικασία καταγραφής των υγειονομικών που θέλουν να εμβολιασθούν περιέγραψε ο υπουργός Υγείας

 

Ξεκινά η καταγραφή των υγειονομικών που θα εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού. Όπως ανακοίνωσε ο υπ. Υγείας Βασίλης Κικίλιας από το πρωί της Πέμπτης θα ξεκινήσει όλη η διαδικασία μέσω των Υγειονομικών Περιφέρειων.

Ειδικότερα όπως είπε: «Από αύριο το πρωί το υπουργείο Υγείας από τις 9:00 έως τις 16:00 θα επικοινωνήσει διαδοχικά με τηλεδιάσκεψη με όλα τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της χώρας» υπογράμμισε ο Βασίλης Κικίλιας, προαναγγέλλοντας την εθελοντική συγκατάθεση των υγειονομικών για τον εμβολιασμό τους.

 

«Ξεκινάει η καταγραφή των υγειονομικών που θέλουν να εμβολιαστούν. Όταν μιλάμε για υγειονομικούς, μιλάμε για όλο το προσωπικό, γιατρούς, νοσηλευτές, καθαρίστριες», ξεκαθάρισε ο κ. Κικίλιας.

Η προστασία του προσωπικού

«Η έκκληση μου προς αυτούς έχει να κάνει πρώτα απ’ όλα με τη δική τους προστασία μέσω του εμβολιασμού και εξίσου με την ασφάλεια των ασθενών μέσα στο νοσοκομείο, ώστε να μειωθεί η πιθανότητα των ενδονοσοκομειακών διασπορών», επισήμανε ο υπουργός Υγείας.

Πάντως μετά τους υγειονομικούς σειρά να εμβολιαστούν θα έχουν οι ευπαθείς ομάδες και οι υπέργηροι γιατί αυτές είναι οι ομάδες που έχουν χτυπηθεί πάρα πολύ από την πανδημία.

 

Ο πληθυσμός και ειδικά οι ευπαθείς ομάδες θα ενημερωθούν και μέσω sms για το πότε είναι η σειρά τους για το εμβόλιο με βάση τον σχεδιασμό που έχει κάνει η κυβέρνηση.

Ήδη έχουν αποσταλεί σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα και οι απαραίτητες οδηγίες ώστε όλα να είναι έτοιμα. Δείτε ΕΔΩ το ερωτηματολόγιο που θα πρέπει να συμπληρώνουν οι ασθενείς: “Κορονοϊός – εμβόλιο: Τι ερωτηματολόγιο θα συμπληρώνουν οι πολίτες πριν τον εμβολιασμό – Δείτε το έγγραφο”

Πηγή: healthreport.gr
 

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews