ΕΙΔΗΣΕΙΣ

22/12/20

ΠΟΕΔΗΝ: Η Κυβέρνηση δίνει το δώρο Χριστουγέννων σε εργαζόμενους άλλων οργανισμών που ασφαλώς και είναι εκτεθειμένοι στον κορωνοϊό, αρνείται όμως να κάνει το ίδιο με τους Μαχητές της Πρώτης Γραμμής που είναι οι Υγειονομικοί και Προνοιακοί υπάλληλοι.

 

Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2020

EKABNews

 

ΑΘΗΝΑ    22/12/2020

ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 3910

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Κυβέρνηση δίνει το δώρο Χριστουγέννων σε εργαζόμενους άλλων οργανισμών που ασφαλώς και είναι εκτεθειμένοι στον κορωνοϊό, αρνείται όμως να κάνει το ίδιο με τους Μαχητές της Πρώτης Γραμμής που είναι οι Υγειονομικοί και Προνοιακοί υπάλληλοι.

Οι πολεμιστές της πρώτης γραμμής του υγειονομικού πολέμου με 15 συναδέλφους νεκρούς από κορωνοϊό, με 13 συναδέλφους διασωληνωμένους στις ΜΕΘ, και δεκάδες νοσηλευόμενους σε κλινικές κορωνοϊού εισπράττουν μόνο χειροκροτήματα, αισθήματα συμπάθειας και ότι άλλο ανέξοδο. Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να ενταχθούμε στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα;

Αρνούνται πεισματικά να μας χορηγήσουν δώρο Χριστουγέννων παρ’ ότι άφησαν να εννοηθεί ότι ξεκλείδωσε το Δώρο των Υγειονομικών και Προνοιακών υπαλλήλων.

Όμως το Δώρο που αρνούνται σε εμάς το χορηγούν σε εργαζόμενους άλλων Οργανισμών. Ασφαλώς και όλοι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να αμείβονται για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στη καταπολέμηση της πανδημίας. Πόσο μάλλον όταν καθημερινά είναι εκτεθειμένοι στον ιό. Δεν δικαιολογείται όμως να αποκλείονται οι υγειονομικοί και προνοιακοί υπάλληλοι.

Όπως έχουν ανασταλεί οι κανονικές άδειες εργαζομένων σε άλλους Οργανισμούς έτσι και οι κανονικές των υγειονομικών έχουν ανασταλεί από το πρώτο κύμα της πανδημίας. Επίσης από τον Οκτώβριο είμαστε σε επιφυλακή και ανεστάλησαν εκ νέου οι κανονικές άδειες. Κανείς δεν γνωρίζει πότε θα αρθεί η απαγόρευση με δεδομένο ότι η υγειονομική κρίση συνεχίζεται.

Ο κάθε υγειονομικός πριν την πανδημία είχε αρκετά χρωστούμενα ρεπό. Στο τέλος της πανδημίας θα ανέλθουν σε πολύ περισσότερα. Βρισκόμαστε νυχθημερόν στα Νοσοκομεία στην πρώτη γραμμή και η κυβέρνηση αδιαφορεί για τις αυτονόητες παροχές.

Τέτοια συμπεριφορά στους Υγειονομικούς και Προνοιακούς υπαλλήλους δεν αρμόζει.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

 

Πηγή: poedhn.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews