ΕΙΔΗΣΕΙΣ

15/12/20

ΠΟΕΔΗΝ: Οι δεσμεύσεις προς τους Υγειονομικούς και Προνοιακούς υπαλλήλους να γίνουν πράξη τώρα

 

Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2020

EKABNews

 

ΑΘΗΝΑ 15/12/2020

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι δεσμεύσεις προς τους Υγειονομικούς και Προνοιακούς υπαλλήλους

να γίνουν πράξη τώρα

Οι Υγειονομικοί και Προνοιακοί υπάλληλοι με αυτοθυσία και κίνδυνο της ζωής τους δίνουν τη μάχη να αποκρούσουν το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Βρίσκονται νυχθημερόν στα Νοσοκομεία εδώ και πολύ καιρό αφού είναι σε επιφυλακή από τον Σεπτέμβριο.

Νοσούν από κορωνοϊό και στις 14 ημέρες γυρίζουν πίσω στη δουλειά αν και ακόμη θετικοί για να καλύψουν τις ελλείψεις προσωπικού. Δουλεύουν σε κλινικές κορωνοϊού ΜΕΘ, ΤΕΠ κ.α. προσπαθώντας να σώσουν ανθρώπινες ζωές.

Πολλοί συνάδελφοι έχασαν τη ζωή τους και επίσης πολλοί βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ απ’ όλο το φάσμα των ειδικοτήτων.

Αναμένουμε οι δεσμεύσεις να γίνουν και πράξη, με σχετικές ανακοινώσεις σήμερα από τη Βουλή ημέρα ψήφισης του Προϋπολογισμού.

Νομοθετική ρύθμιση ώστε ο θάνατος των συναδέλφων από κορωνοϊό να χαρακτηρισθεί εργατικό ατύχημα.

Χορήγηση Δώρου Χριστουγέννων σε όλους, ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Ολοκληρώθηκε το έργο της Επιτροπής με ένα πόρισμα που αφήνει εκτός ΒΑΕ αρκετές ειδικότητες Υγειονομικών, αν και η πανδημία έδειξε με τον πιο τραγικό τρόπο ότι όλα τα επαγγέλματα υγείας – πρόνοιας είναι επικίνδυνα και ανθυγιεινά.

Μονιμοποίηση εκτάκτων υπαλλήλων. Είναι υποχρέωση της πολιτείας να τους εξασφαλίσει τη θέση εργασίας από την οποία δίνουν τη μάχη κατά της πανδημίας.

Ισχυρή Δημόσια Υγεία.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

 

Πηγή: poedhn.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews