ΕΙΔΗΣΕΙΣ

3/12/20

Χανιά: Περίμεναν το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ πάνω από μία ώρα

 

Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2020

EKABNews


Χανιά | Περίμεναν το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ πάνω από μία ώρα

zarpanews.gr

3/12/2020

 

Μία ώρα και δεκαπέντε λεπτά έπρεπε να περιμένει εχθές μία οικογένεια στα Τσικαλαριά το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να μεταφέρει ένα έκτακτο περιστατικό, μία ηλικιωμένη που αντιμετώπισε ξαφνικό πρόβλημα υγείας, στο Νοσοκομείο Χανίων.

Η οικογένεια είναι αγανακτισμένη με το περιστατικό, έχοντας βιώσει παρόμοιο συμβάν και το καλοκαίρι, όταν πέρασαν 45′ για να φθάσει στο σπίτι τους το ασθενοφόρο και να παραλάβει τη γυναίκα.

Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τους διασώστες του ΕΚΑΒ και τους οδηγούς των ασθενοφόρων, οι οποίοι ειδικά τον τελευταίο καιρό σε αντίξοες συνθήκες, με κίνδυνο της ίδιας τους της ζωής, έχουν επιφορτιστεί με τη μεταφορά, εκτός των άλλων, και των περιστατικών Covid.

Αν μη τι άλλο, είναι λογικό να παρατηρούνται καθυστερήσεις, αφού για κάθε ύποπτο για κορονοϊό περιστατικό που μεταφέρεται στο Νοσοκομείο, πρέπει το ασθενοφόρο να απολυμανθεί σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Όπως έχει επισημάνει και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου, εφόσον ασθενοφόρο χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά κρούσματος, δεσμεύεται για τουλάχιστον 3 ώρες. Δεδομένου οτι υπάρχουν 3 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε κάθε βάρδια στα Χανιά, είναι προφανής η πίεση για τις λοιπές περιπτώσεις εάν προκύψουν ένα ή δύο ύποπτα κρούσματα σε ένα απόγευμα.

Όπως προκύπτει, είναι πολλοί οι τρόποι που μπορεί να εκφραστεί η πίεση της πανδημίας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ακόμα και στα Χανιά, όπου τα κρούσματα είναι ελάχιστα σε σχέση με άλλες περιοχές της Ελλάδας, με την μέριμνα του Υπουργείου Υγείας να μην δείχνει αρκετή…

Πηγή: zarpanews.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews