ΕΙΔΗΣΕΙΣ

19/12/20

Πέρασε η ρύθμιση για την εισαγωγή αποφοίτων ΙΕΚ στα Πανεπιστήμια

 

Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2020

EKABNews

 

ΤΕΛΙΚΟ: Πέρασε η ρύθμιση για την εισαγωγή αποφοίτων ΙΕΚ στα Πανεπιστήμια!

Foititikanea.gr

 

ΤΕΛΙΚΟ: Πέρασε η ρύθμιση για την εισαγωγή αποφοίτων ΙΕΚ στα Πανεπιστήμια!


Απόφοιτοι ΙΕΚ: Τα «Φοιτητικά Νέα» σας ενημερώνουν πώς «πέρασε» από την Ολομέλεια της Βουλής η ρύθμιση που προβλέπει την εισαγωγή αποφοίτων ΙΕΚ στα Πανεπιστήμια μέσω κατατακτήριων εξετάσεων.

Είσαι απόφοιτος ΙΕΚ; Γίνε και εσύ μέλος της μεγαλύτερης σελίδας Αποφοίτων ΙΕΚ, πατώντας εδώ, για την άμεση ενημέρωση σου για όλα τα θέματα που σε αφορούν.  

Τα «Φοιτητικά Νέα» σας παρουσιάζουν αναλυτικά την ρύθμιση όπως ψηφίστηκε:

Άρθρο 43

Πρόσβαση στο Επίπεδο έξι του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων

1. Απόφοιτοι των Ι.Ε.Κ., καθώς και του Μεταλυκειακού έτους - Τάξης Μαθητείας, που ύστερα από επιτυχή εξέταση πιστοποίησης αρχικής επαγγελµατικής κατάρτισης κατέχουν Δίπλωµα Επαγγελµατικής Ειδικότητας Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επιπέδου πέντε (5) του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων ή ισότιµο τίτλο, δύνανται να κατατάσσονται σε τµήµατα Α.Ε.Ι. συναφούς ειδικότητας µε αυτήν του ανωτέρω διπλώµατος.

2. Οι ως άνω κάτοχοι Διπλώµατος Επαγγελµατικής Ειδικότητας Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επιπέδου πέντε (5) του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων, προ της εγγραφής τους στο Ι.Ε.Κ. πρέπει απαραιτήτως να είναι και κάτοχοι Απολυτηρίου Λυκείου.

3. Η επιλογή των υποψήφιων για κατάταξη αποφοίτων Ι.Ε.Κ. και Μεταλυκειακού έτους - Τάξης Μαθητείας γίνεται αποκλειστικά µε κατατακτήριες εξετάσεις, που διενεργούνται µε την επιµέλεια του Α.Ε.Ι. κατά τον ίδιο χρόνο και τόπο µε τις κατατακτήριες εξετάσεις του άρθρου 15 του ν. 3404/2005 (Α΄ 260) και αφορούν εξέταση µε θέµατα ανάπτυξης σε τρία (3) µαθήµατα του προγράµµατος σπουδών του τµήµατος υποδοχής. Στην επιλογή των υποψηφίων µε εξετάσεις πρέπει να διασφαλίζονται η διαφάνεια και το αδιάβλητο της διαδικασίας. Η σειρά επιτυχίας των υποψηφίων καθορίζεται από το άθροισµα της βαθµολογίας όλων των µαθηµάτων που εξετάζονται. Στη σειρά αυτήν περιλαµβάνονται όσοι έχουν συγκεντρώσει συνολική βαθµολογία τουλάχιστον τριάντα (30) µονάδες και µε την προϋπόθεση ότι έχουν συγκεντρώσει δέκα (10) µονάδες τουλάχιστον σε καθένα από τα τρία (3) µαθήµατα. Η κατάταξη γίνεται κατά φθίνουσα σειρά βαθµολογίας µέχρι να καλυφθεί το προβλεπόµενο ποσοστό.

4. Με απόφαση της Συνέλευσης του τµήµατος υποδοχής, οι υποψήφιοι που κατατάσσονται µπορούν να απαλλαγούν, ύστερα από αίτησή τους, της υποχρέωσης εγγραφής και παρακολούθησης της διδασκαλίας των µαθηµάτων προγράµµατος σπουδών, υποχρεωτικών και υπο χρεωτικής ή ελεύθερης επιλογής, το περιεχόµενο των οποίων είχαν διδαχθεί πλήρως ή επαρκώς στην ειδικότητα Ι.Ε.Κ. ή Μεταλυκειακού έτους - Τάξης Μαθητείας προέλευσης, αλλά σε καµία περίπτωση δεν µπορούν να απαλλαγούν από την υποχρέωση εξέτασης σε αυτά, σύµφωνα µε τα οριζόµενα στο πρόγραµµα σπουδών. Από την υποχρέωση εξέτασης εξαιρούνται τα µαθήµατα, στα οποία εξετάσθηκαν για την κατάταξή τους.

5. Οι κατατακτήριες εξετάσεις για τους αποφοίτους Ι.Ε.Κ. και Μεταλυκειακού έτους - Τάξης Μαθητείας διέπονται αποκλειστικά από τις διατάξεις του παρόντος. Δεν εφαρµόζονται το άρθρο 15 του ν. 3404/2005 και η υπό στοιχεία Φ2/121871/Β3/3.11.2005 απόφαση της Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευµάτων (Β΄ 1517).

 

Πηγή: Foititikanea.gr

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews