ΕΙΔΗΣΕΙΣ

8/12/20

Κορονοϊός – εμβόλιο: Πως θα καταγράφονται οι παρενέργειες – Τι σχεδιάζουν ειδικοί και υπουργείο Υγείας

 

Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2020

EKABNews

Κορονοϊός – εμβόλιο: Πως θα καταγράφονται οι παρενέργειες – Τι σχεδιάζουν ειδικοί και υπουργείο Υγείας

healthreport.gr


Τι δήλωσε η καθηγήτρια παιδιατρικής – λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου για τις τυχόν παρενέργειες του εμβολίου για τον κορονοϊό

 

Και από ιδιώτες γιατρούς φαίνεται ότι θα παρακολουθούνται εκτός από εκείνους του δημοσίου, οι πολίτες που θα εμβολιασθούν με τον νέο εμβόλιο για τον κορονοϊό.

Το πρώτο εμβόλιο να σημειωθεί ότι αναμένεται να πάρει έγκριση στις 30 Δεκεμβρίου για την Ευρώπη και σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός, λίγες ημέρες μετά θα φθάσουν οι πρώτες δόσεις στη χώρα μας.

Όσοι πάντως κάνουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό, θα λαμβάνουν και ένα πιστοποιητικό. ΔιαβάστεΕΔΩ αναλυτικά: «Κορονοϊός – εμβόλιο: Με υγειονομικό διαβατήριο όσοιεμβολιαστούν – Τι θα ισχύσει για την υποχρεωτικότητα»

 

Οι παρενέργειες

Επειδή όμως όπως κάθε φάρμακο έτσι και το νέο εμβόλιο, είναι πιθανό να εμφανίσει παρενέργειες, η καθηγήτρια παιδιατρικής – λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου, εξήγησε ότι θα αξιοποιηθούν οι γνωστές «κίτρινες κάρτες» του ΕΟΦ που υπάρχουν ήδη και στις οποίες οι γιατροί καταγράφουν τις παρενέργειες των φαρμάκων στο πλαίσιο της φαρμακοεπαγρύπνησης.

Όπως είπε η κ.Παπαευαγγέλου: «Ως προς την παρακολούθηση των ανθρώπων που θα εμβολιαστούν έναντι του κορονοϊού, ήδη στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών είμαστε σε συνεννόηση και συνεχείς συζητήσεις με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, πώς θα χρησιμοποιήσουμε την γνωστή «κίτρινη κάρτα», όπου αναφέρονται οι ανεπιθύμητες ενέργειες και είμαστε σε συνεννόηση μαζί τους ώστε να γίνει κάποια αναβάθμιση αυτής της «κίτρινης κάρτας» και να βοηθήσει καλύτερα στην καταγραφή όλων των ανεπιθύμητων ενεργειών».

 

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να οριστικοποιηθεί και η διαδικασία για τη διαδικασία των εμβολιασμών, αφού συνεχίζονται σε όλες τις μονάδες που έχουν ορισθεί ως εμβολιαστικά κέντρα οι προσομοιώσεις.

 

Πηγή: healthreport.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews