ΕΙΔΗΣΕΙΣ

5/12/20

Οι ήρωες οδηγούν… ασθενοφόρο, Ηχητικό

 

Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020

EKABNews

 

Συνέντευξη στην εκπομπή «η λαίδη κι ο Αλήτης» της ΕΡΑ ΣΠΟΡ ο οργανωτικός γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Νίκος Τσερέλλης

 

Οι ήρωες οδηγούν… ασθενοφόρο

Εδώ και περισσότερο από εννέα μήνες, ένα μεγάλο κομμάτι των καθημερινών συζητήσεων αφιερώνεται στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας, τους ανθρώπους δηλαδή εκείνους που δίνουν με ηρωισμό τη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Υπάρχουν, όμως, και κάποιοι άλλοι, οι οποίοι από το δικό τους πόστο δίνουν ακριβώς την ίδια μάχη και στους οποίους ο χαρακτηρισμός «ήρωες» είναι απόλυτα αντιπροσωπευτικός.

Ο λόγος για τους ανθρώπους που δουλεύουν στο ΕΚΑΒ, εκείνους δηλαδή που σε καθημερινή βάση είναι επιφορτισμένοι με την εξαιρετικά δύσκολη αποστολή να μεταφέρουν τους έχοντες την ανάγκη της ιατρικής φροντίδας (είτε λόγω COVID είτε από οποιαδήποτε άλλη αιτία) σε κάποιο νοσοκομείο. Ένας από αυτούς, λοιπόν, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «η λαίδη κι ο Αλήτης» της ΕΡΑ ΣΠΟΡ.

Ο Νίκος Τσερέλλης δουλεύει σχεδόν δυόμισι δεκαετίες στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας. Περίπου το μισό διάστημα στους δρόμους ως οδηγός ασθενοφόρου και το υπόλοιπο στο τηλεφωνικό κέντρο ως διαβιβαστής, ο άνθρωπος δηλαδή που δέχεται τις κλήσεις στον ασύρματο, αξιολογεί τα περιστατικά και διακινεί τις μονάδες σε ολόκληρη την Αθήνα, ενώ είναι και εκλεγμένο μέλος του συλλόγου των εργαζομένων του Κέντρου.

Το αντικείμενο της κουβέντας δεν ήταν άλλο από τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ με τις ελλείψεις σε προσωπικό και οχήματα, αλλά και τις δεσμεύσεις για την κάλυψή τους από τις αρχές της νέας χρονιάς, τις συνεχείς προσπάθειες ενίσχυσης των περιοχών ανά την Ελλάδα που βρίσκονται κατά καιρούς σε δύσκολη θέση με εσωτερικές «μεταγραφές» προσωπικού, αλλά και για πολλά ακόμη θέματα που περιγράφουν τη δύσκολη και κρισιμότατη αποστολή των εργαζόμενων στο Κέντρο.

Επειδή, όμως, σχεδόν πάντα υπάρχει και κάποιο «μυστικό» που σχετίζεται με τον αθλητισμό, ο Νίκος Τσερέλλης, με την ιδιότητά του ως ένα από τα ιδρυτικά στελέχη της ΠΑΛΕΦΙΠ, είχε μια κουβέντα να πει και για τον Παναθηναϊκό, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι κάποια στιγμή θα ξαναβρεί το δρόμο του για να ζήσει και πάλι τις μεγάλες στιγμές του παρελθόντος.

Ακούστε τη συνέντευξη:

4 Δεκ 2020

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

  1. Όσοι εργάζονται σε ασθενοφόρο έχουν 8ωρο ωράριο. Οι τηλεφωνητές και οι διαβιβαστές λόγω φόρτου εργασίας έχουν 6ωρο ωράριο λέει ο συνδικαλιστής….
    Έχουν ασθενήσει 3-4 εργαζόμενοι μέχρι σήμερα σύμφωνα με τον συνδικαλιστή. Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ ανέφερε όμως πριν μία εβδομάδα ότι έχουν ασθενήσει 170 εργαζόμενοι….
    Το δώρο Χριστουγέννων αν θέλει μπορεί να μας το δώσει. Δεν θα του πει ο συνδικαλιστής τι θα κάνει….
    Σε 3-4 μήνες θα γίνουμε ευρωπαϊκό μοντέλο λέει ο συνδικαλιστής διότι έχουν μπει οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews