ΕΙΔΗΣΕΙΣ

4/12/20

Ο Διευθυντής του Παραρτήματος ΕΚΑΒ Λάρισας ευχαριστεί για την άριστη αντιμετώπιση και διαχείριση της πανδημίας

 

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

EKABNews

 

Facebook

4/12/2020

 

Όλη η ανθρωπότητα βιώνει πρωτόγνωρες καταστάσεις από την επέλαση της πανδημίας του Κορωνοϊού και όλες οι χώρες πενθούν για τα θύματα που αφήνει πίσω του. Σε αυτές τις αντίξοες καταστάσεις, καλούνται τα υγειονομικά συστήματα όλων των χωρών να ανταπεξέλθουν και να παρέχουν άριστη υγειονομική περίθαλψη στους πολίτες της κάθε χώρας. Η ψυχή όλων αυτών των υγειονομικών φορέων του κράτους,  που καλούνται να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας, είναι το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτουν. Το υγειονομικό προσωπικό αποτελεί το βασικότερο πυλώνα του υγειονομικού συστήματος και μέσω αυτού επιτυγχάνονται τα οράματα, οι στόχοι και οι στρατηγικές των υγειονομικών φορέων και κατ΄ επέκταση του υπουργείου υγείας.

Η πανδημία του Κορωνοϊού βρήκε τους  Διασώστες-Πληρώματα του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, να επιχειρούν στην πρώτη γραμμή, προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν ισάξια όλα τα περιστατικά. Μη ξεχνάμε ότι και πριν την πανδημία οι Διασώστες βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή, αντιμετωπίζοντας όλη τη γκάμα των  περιστατικών από τα κατεπείγοντα, τροχαία, μαζικές καταστροφές, διακομιδές, χρόνια περιστατικά, εξιτήρια κ.α. Οι άνθρωποι αυτοί εργάζονται σε καθημερινή βάση , σε αντίξοες συνθήκες, καλύπτοντας όλο το εικοσιτετράωρο,  δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό με αυταπάρνηση, χωρίς να διαμαρτύρονται και χωρίς να αισθάνονται ίχνος κόπωσης, για να παρέχουν σε όλους εμάς ποιοτικές,  υπηρεσίες φροντίδας υγείας, άμεσα, αποτελεσματικά και αποδοτικά.

Έχοντας τους ως έμβλημα την προσφορά στο ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ, ξεχνάνε το φόβο που τους κυριεύει στο άκουσμα της λέξης Κορωνοϊός και χρησιμοποιώντας όλες τις προφυλάξεις και τα μέσα ατομικής προστασίας που τους παρέχει η πολιτεία, ρίχνονται στη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας, την προστασία της Δημόσιας Υγείας ,της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο, ξεχνώντας τις οικογένειες τους, τα ίδια τους τα παιδία.

Το δύσκολο έργο τους συνεπικουρούν το Τηλεφωνικό Κέντρο του παραρτήματος, το ιατρό-νοσηλευτικό προσωπικό, το τεχνικό και διοικητικό προσωπικό, που αποτελούν τους κρίκους στην αλυσίδα διάσωσης-επιβίωσης των συνανθρώπων μας. Όλοι μαζί συντονισμένα επιδιώκουν ένα κοινό σκοπό: την άμεση ανταπόκριση του φορέα στη διαχείριση των περιστατικών.

Θα ήθελα να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Διασώστες- Πληρώματα ασθενοφόρων του Παραρτήματος ΕΚΑΒ Λάρισας καθώς και των Τομέων Βόλου, Καρδίτσας και Τρικάλων για την άριστη αντιμετώπιση και διαχείριση της πανδημίας.

Ευχαριστώ θέλω να εκφράσω επίσης, στον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του ΕΚΑΒ, τους Διοικητές των Νοσοκομείων της Λάρισας και των Νομών Βόλου, Καρδίτσας και Τρικάλων, τον Διοικητή της 5ης Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας  που συμπαραστέκονται στο δύσκολο αγώνα που δίνουμε όλοι μας, στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω και το υπόλοιπο προσωπικό του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας  για τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλει, για την ανατροφοδότηση όλου αυτού του μηχανισμού, που απώτερο σκοπό έχει, την παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας στους πολίτες, που τώρα, λόγω της πανδημίας, την έχουν τόσο πολύ ανάγκη. Θυμίζω σε όλους ότι η δύναμή μας είναι οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ μας και με γνώμονα αυτό θα πρέπει να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε πολιτικές υγείας.

Ο Διευθυντής του Παραρτήματος ΕΚΑΒ Λάρισας

 

Facebook Kostas Stamnas

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews