ΕΙΔΗΣΕΙΣ

2/12/20

ΠΟΕΔΗΝ: Έγγραφο προς τους Υπουργούς Υγείας για τις επικίνδυνες νέες οδηγίες του ΕΟΔΥ για περιορισμό της καραντίνας των θετικών συναδέλφων που νοσούν ή εκτέθηκαν στον ιό

 

Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020

EKABNews

 

ΑΘΗΝΑ 2/12/2020

ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 3805

 

ΠΡΟΣ: 1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ κο ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ

          2. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ κο ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗ

 

ΚΟΙΝ.: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ

 

ΘΕΜΑ: Επικίνδυνες οι νέες οδηγίες του ΕΟΔΥ για περιορισμό της καραντίνας των θετικών συναδέλφων που νοσούν ή εκτέθηκαν στον ιό

Κύριοι Υπουργοί,

Με βάση τις τελευταίες οδηγίες του ΕΟΔΥ οι υγειονομικοί που νοσούν μπορούν να επιστρέφουν στην εργασία τους τουλάχιστον τρία 24ωρα μετά από πλήρη ύφεση του πυρετού, χωρίς λήψη αντιπυρετικών και βελτίωση των συμπτωμάτων από το αναπνευστικό σύστημα και 10 ημέρες απομόνωσης από την έναρξη των συμπτωμάτων όταν πρόκειται για ήπια νόσο και όταν πρόκειται για σοβαρή νόσο η απομόνωση αυξάνεται για 14-20 ημέρες.

Δεν απαιτούνται σε αυτές τις περιπτώσεις νοσούντων συναδέλφων υποχρεωτικά 2 διαδοχικές αρνητικές δοκιμασίες μοριακής ανίχνευσης του ιού σε εκκρίσεις του αναπνευστικού με διαφορά λήψης δείγματος 24 ωρών.

Μέχρι τώρα οι νοσούντες συνάδελφοι για να επιστρέψουν στην εργασία τους απαιτούνταν αρνητικοποίηση του test σε δύο διαδοχικές δοκιμασίες μοριακής ανίχνευσης.

Με δεδομένο ότι έχουμε εκατοντάδες συναδέλφους που νοσούν, 5 έχασαν τη ζωή τους, αρκετοί διασωληνώθηκαν ή είναι ακόμα διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, η πρακτική αυτή μας καθιστά ιδιαίτερα ανήσυχους μην τυχόν μεγαλώσει η νοσοκομειακή διασπορά του ιού.

Οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων εφαρμόζουν πια την συγκεκριμένη οδηγία. Επιστρέφουν συνάδελφοι στην εργασία ενώ είναι θετικοί στον ιό. Ταυτόχρονα δεν τίθονται σε 7ήμερη καραντίνα οι συνάδελφοι που έρχονται σε επαφή με θετικά κρούσματα. Γίνονται τεστ και συνεχίζουν να εργάζονται. Γνωρίζουμε όμως ότι τις πρώτες ημέρες από την έκθεση τον ιό δεν δείχνει το τεστ. Δεν μπορούμε να δεχθούμε να κινδυνεύει η ζωή των συναδέλφων για να καλύπτουν τις ελλείψεις προσωπικού, δουλεύοντας παρότι είναι θετικοί στον ιό ή ήρθαν σε επαφή με θετικά κρούσματα.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΟΔΥ


Πηγή: poedhn.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews