ΕΙΔΗΣΕΙΣ

10/12/20

Έρχονται τα νέα υπερσύγχρονα ελικόπτερα του ΕΚΑΒ θα πετούν με το έμβλημα της Πολεμικής Αεροπορίας

 

Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2020

EKABNews

 

Έρχονται τα νέα υπερσύγχρονα ελικόπτερα του ΕΚΑΒ θα πετούν με το έμβλημα της Πολεμικής Αεροπορίας

tyrnavosotoposmas.gr

9/12/2020

 

Σε λίγο έρχονται να βοηθήσουν και αυτά στην πρωτόγνωρη κατάσταση που επικρατεί πανελλαδικά λόγω COVID-19 στο ΕΚΑΒ και στο ΕΣΥ.

 

Με το έμβλημα της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας θα πετούν τα νέα υπερσύγχρονα ελικόπτερα του ΕΚΑΒ

Αποκαλυπτική φωτογραφία των δύο «Leonardo AW109S Trekker» τα οποία θα ενισχύσουν τον ιπτάμενο στόλο του ΕΚΑΒ

Γράφει ο Χρήστος Κωνσταντινίδης

Το καλοκαίρι του 2019 ανάμεσα στις πρωτοβουλίες του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος που έγιναν γνωστές για την Υγεία ήταν και η αγορά δύο ελικοπτέρων, προκειμένου να ενισχύσουν τον ιπτάμενο στόλο του ΕΚΑΒ και τους ηρωικούς Έλληνες διασώστες, αναβαθμίζοντας τις αεροδιακομιδές.

Ο Τύπος τον Οκτώβριο του ίδιου έτους ανέφερε μάλιστα, ότι η προμήθεια των δύο νέων ελικοπτέρων προκρίθηκε, ως καταλληλότερη λύση, αντί της αρχικής πρότασης που προέβλεπε την επισκευή των υφιστάμενων.

Το ΙΣΝ ανέλαβε την προμήθεια των σκαφών έως το Μάρτιο του 2021, ενώ το Ελληνικό Δημόσιο δεσμεύτηκε ότι θα αναλάμβανε την ολική συντήρηση των ιπτάμενων μέσων.

 

Πρόκειται για τα «Leonardo AW109S Trekker» ιταλικής κατασκευής.

Σε ιστοσελίδα που εξειδικεύεται στα ελικόπτερα διέρρευσε φωτογραφία των νέων ιπτάμενων μέσων που θα αναλάβουν δράση για τον ΕΚΑΒ, τα οποία φαίνονται να έχουν κίτρινο χρώμα (σε αντίθεση με το ερυθρόλευκο του ΕΚΑΒ), ενώ η άκτρακτος του ελικοπτέρου θα φέρει το έμβλημα της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και αυτό του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Το σήμα του ΕΚΑΒ τοποθετήθηκε στο μεγάλο πτερύγιο της ουράς των ελικοπτέρων, το οποίο έχει βαφτεί μπλε, όπως και τμήμα της πρόσοψης τους.

Οι πληροφορίες υποστηρίζουν, ότι οι πιλοτικές πτήσεις του «Leonardo AW109S Trekker» έγιναν τον περασμένο Σεπτέμβρη στο Βενεγκόνο, στην περιοχή της Λομβαρδίας στην Ιταλία.

Σύμφωνα με επιπλέον στοιχεία που συνέλεξε το infognomonpolitics.gr (όπου και η ΠΗΓΗ του άρθρου)

το «I-RAIX» που φέρει η άτρακτος του ελικοπτέρου είναι ο αριθμός νηολογίου του σκάφους στην Ιταλία.

Όπως είναι φυσικό στην Ελλάδα θα αποκτήσει διαφορετικό εγχώριο αριθμό νηολογίου που θα σχηματίζεται από τα αρχικά ΠΑ και ένα νούμερο.

Οι εξοπλισμοί στον ΕΚΑΒ από το ΙΣΝ δεν θα σταματήσουν στα δύο ελικόπτερα.

Στον ιπτάμενο στόλο θα ενταχθούν δυο δικινητήρια στροβιλοελικοφόρα King Air 350C, την προμήθεια των οποίων ανακοίνωσε στις 6 Ιουλίου 2020 η κατασκευάστρια εταιρία Textron Aviation, με βάση παραγγελία της Sundt Air, η οποία δρα ως ανάδοχος.

Η Πρωτοβουλία για την Υγεία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος αναμένεται να ξεπεράσει τα 400 εκατ. Ευρώ, τα οποία αφορούν έργα νοσοκομειακών υποδομών, προμήθειας εξοπλισμού και προγραμμάτων εκπαίδευσης.

Πηγή: tyrnavosotoposmas.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews