ΕΙΔΗΣΕΙΣ

5/12/20

Ζουν ξεδιάντροπα ανάμεσά μας

 

Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020

EKABNews

 

Ζουν ξεδιάντροπα ανάμεσά μας

efsyn.gr

4/12/2020

 

Κώστας Μανωλιουδάκης

Δύο κόσμοι. Αυτός της βιοπάλης, της ανασφάλειας, του άγχους. Tης καθημερινής επιβίωσης. Των πολλών με τα λίγα.

Κι ο άλλος των προκλητικών διλημμάτων της χλιδής, της ελίτ, των «τζακιών». Της διά βίου εξασφάλισης. Των λίγων με τα πολλά.

Οι μη προνομιούχοι συνωστίζονται στις ελάχιστες και ελλιπέστατες ΜΕΘ σε τριτοκοσμικές συνθήκες. Ενίοτε κόβουν βόλτες δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από την περιοχή τους, εάν υπάρχει διαθέσιμο ασθενοφόρο για μια γωνίτσα ελεύθερη. Για μια θέση στον ήλιο. Και όποιον πάρει ο χάρος.

Κοιτάζουν απ’ τη χαραμάδα με απόγνωση και αντί για ελπίδα βλέπουν την ανοργανωσιά, την αναισθησία και την προκλητικότητα των αθεόφοβων θεοσεβούμενων.

Η αγωνία για το σήμερα κι ο φόβος για ένα κατάμαυρο και άραχλο αύριο επιτείνεται, ενόσω η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά που θα βιώσουν έγκειται αποκλειστικά σε όλους όσοι επιτελούν το καθήκον τους τηρώντας τις αξίες του Ιπποκράτη.

Οσοι τυχεροί γλιτώσουν εκλιπαρούν για ψίχουλα υπό μορφήν επιδομάτων, γνωρίζοντας ότι ακολουθεί η μέγκενη της αβεβαιότητας για τον ακόμα χειρότερο εργασιακό μεσαίωνα που έπεται.

Οι προνομιούχοι λίγοι με τα πολλά αισθάνονται ασφαλείς στη γυάλα τους. Ξεφαντώνουν ξεδιάντροπα σε κάθε ευκαιρία και το επιδεικνύουν (μόνοι τους!) προκλητικά, δίχως να ιδρώνει το αυτί τους. Ετσι έμαθαν να ζουν από παιδιά. Ως άνθρωποι ενός ανώτερου θεού. Θα βρουν στο λεπτό διαθέσιμη ΜΕΘ στη στραβή και σε ορισμένους εξ αυτών (στην ελίτ της ελίτ) ενδέχεται να χορηγηθεί ειδικό «κοκτέιλ» αντισωμάτων για να τη σκαπουλάρουν. Οι υπόλοιποι κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου και παλεύουμε αβοήθητοι με όλων των ειδών τους δαίμονες. Ο νόμος του ισχυρού δεν κάνει διακρίσεις ούτε στις πανδημίες.

Πηγή: efsyn.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews