ΕΙΔΗΣΕΙΣ

26/12/20

Φθιώτιδα: Αρνήθηκαν από το Κ.Υ. Μακρακώμης να πάνε σε περιστατικά με Covid -19

 

Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου 2020

EKABNews

 

Φθιώτιδα: Αρνήθηκαν να πάνε σε περιστατικά με Covid -19

lamiareport.gr

26/12/2020

Εμπλοκή με τις διακομιδές ασθενών με κορωνοϊό στη δυτική Φθιώτιδα.

Όλα ξεκίνησαν όταν τις προηγούμενες ήμερες το ΕΚΑΒ κλήθηκε για διακομιδή ενός ασθενούς με κορωνοϊό στη δυτική Φθιώτιδα. Το Κέντρο ενημέρωσε το ΚΥ Μακρακώμης να στείλει το ασθενοφόρο του ΚΥ με τον οδηγό και τον τραυματιοφορέα και αν χρειαστεί να συνοδευτεί ο ασθενής και με γιατρό του Κέντρου για να έρθει στο ΓΝ Λαμίας.

Το προσωπικό του ΚΥ αρνήθηκε επικαλούμενο απόφαση του Διευθυντή του Κέντρου, βάσει της οποίας τους απαγόρευε να πάνε σε περιστατικά Covid -19, κάτι που όπως λένε στο ΕΚΑΒ, δεν συμβαίνει σε κανένα άλλο Κέντρο Υγείας του νομού και της Περιφέρειας.

Το περιστατικό χρειάστηκε να περιμένει περίπου μισή ώρα μέχρι να διευθετηθεί το θέμα και να πάνε τελικά να το παραλάβουν από το ΚΥ Μακρακώμης.

Όμως σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, προέκυψε πάλι το ίδιο θέμα, την ίδια ώρα που υπάρχει πρόβλημα με τον αριθμό των ασθενοφόρων από το Κέντρο του ΕΚΑΒ στη Λαμία, όταν τυχαίνει να έχουν διακομιδές ασθενών σε Αθήνα ή Λάρισα.

«Σε αυτόν τον πόλεμο δεν περισσεύει κανείς.  Όλοι οι υγειονομικοί πρέπει να είναι στην πρωτη γραμμή. Φυσικά και οι γιατροί όλων των ειδικοτήτων. Μάλιστα υπάρχει και σχετική απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) γι αυτό. Το το γνωρίζω το θέμα π[ου δημιουργήθηκε και έχω δώσει εντολή όλοι οι γιατροί και το προσωπικό του ΚΥ Μακρακώμης, να πηγαίνουν σε περιστατικά Covid -19, όπως συμβαίνει και όλα τα υπόλοιπα Κέντρα Υγείας σε όλη την 5η Υγειονομική Περιφέρεια», τόνισε μεταξύ άλλων ο επικεφαλης της 5ηε ΥΠΕ Φώτης Σερέτης, όταν τον ρωτήσαμε για το θέμα, που έχει προκύψει.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των εργαζόμενων του ΕΚΑΒ Λαμίας Δημήτρης Χαλεπλής δήλωσε στο LamiaReport:

«Είναι απορίας άξιο πως γίνεται σε όλα τα Κέντρα Υγείας οι αγροτικοί γιατροί αυτών να συνοδεύουν περιστατικά κορωνοϊού ενώ στο ΚΥ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ ο Διευθυντής να μην το επιτρέπει ενώ σε περιστατικά μη κορωνοϊού τους επιτρέπει  εκδίδοντας μάλιστα και χαρτί που να περιγράφει το παραπάνω καθώς και τα πληρώματα ασθενοφόρου που εργάζονται σε αυτό κατά δήλωση τους. Διερωτόμαστε ο διευθυντής του ΚΥ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ θέλει να παρέχει υπηρεσίες υγείας στους συμπολίτες του η όχι μιας από ότι γνωρίζουμε είναι από την περιοχή...»

Πηγή: lamiareport.gr 

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews