ΕΙΔΗΣΕΙΣ

27/1/21

Κορονοϊός: Οι μεταλλάξεις που τρομάζουν ειδικούς και κυβέρνηση – Τι μέτρα εξετάζονται

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021

EKABNews

 

Κορονοϊός: Οι μεταλλάξεις που τρομάζουν ειδικούς και κυβέρνηση – Τι μέτρα εξετάζονται

healthreport.gr

 

Υπ ατμόν ειδικοί και κυβέρνηση για τον μεταλλαγμένο κορονοϊό

Σε έντονο προβληματισμό είναι οι ειδικοί του υπουργείου Υγείας αλλά και οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, με αφορμή την αύξηση κρουσμάτων μεταλλαγμένου κορονοϊού και στη χώρα μας.

Οι αρμόδιοι είναι με το «δάχτυλο στη σκανδάλη» ώστε εάν επεκταθεί η διασπορά του μεταλλαγμένου κορονοϊού, να προχωρήσουν άμεσα σε νέα αυστηρότερα μέτρα.

 

Άλλωστε ο νέος μεταλλαγμένος κορονοϊός έχει αποδειχθεί ότι διασπείρεται με μεγαλύτερη ταχύτητα, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να επεκταθεί στη χώρα σε χρόνο ρεκόρ και να ανατραπεί η επιδημιολογική εικόνα.

Τα μέτρα

Στην περίπτωση που η διασπορά του μεταλλαγμένου κορονοϊού γίνει άμεσα και δεν ελεγχθεί, οι ειδικοί είναι έτοιμοι να εισηγηθούν το κλείσιμο δραστηριοτήτων που άνοιξαν πρόσφατα.

Εξάλλου η κυβέρνηση επιμένει ότι προέχει το θέμα της υγείας των πολιτών αλλά και η προστασία του ΕΣΥ.

Προς ώρας ο αριθμός των διασωληνωμένων κινείται κάτω από 300 αλλά η εικόνα μπορεί να ανατραπεί μέσα σε ελάχιστες ημέρες. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά όλα τατελευταία στοιχεία: «Κορονοϊός: 21 θάνατοι, 283 διασωληνωμένοι και 842 νέακρούσματα»

 

 

Πάντως μία απόφαση ανατροπής της αγοράς θα γίνει με αιφνιδιαστικό τρόπο, καθώς ειδικοί και κυβέρνηση είναι έτοιμοι να κλείσουν και πάλι το λιανεμπόριο εάν υπάρξει εκθετική αύξηση του μεταλλαγμένου κορονοϊού.

Πηγή: healthreport.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews