ΕΙΔΗΣΕΙΣ

17/1/21

Μοτο-προβλήματα στο ΕΚΑΒ

 

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

EKABNews

 


ΚΑΠΟΥ ΠΗΓΑ, ΚΑΤΙ ΕΙΔΑ

Μοτο-προβλήματα στο ΕΚΑΒ

ΟΛΟΙ οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου έχουμε δει μοτοσυκλέτα του ΕΚΑΒ τουλάχιστον μία φορά. Είναι τμήμα πασίγνωστο και ιδιαίτερα αγαπητό, κυρίως λόγω της ταχύτητας και της αποτελεσματικότητας με την οποία ενεργούν τα μέλη του, και η δράση του έχει επανειλημμένα παρουσιαστεί από όλα τα μέσα ενημέρωσης, έντυπα και ηλεκτρονικά. Δημιουργήθηκε το 2010, από συγκεκριμένο διασώστη ΕΚΑΒ, βάσει σχεδίου που έφερε από την αντίστοιχη υπηρεσία του Λονδίνου διασώστης που υπηρετεί εκεί.

Το σχέδιο προσαρμόστηκε στα ελληνικά δεδομένα και υλοποιήθηκε  από τον προαναφερθέντα, ο οποίος παραμένει επικεφαλής του τμήματος μέχρι σήμερα. Όλα αυτά τα χρόνια το τμήμα βρίσκεται σε συνεχή πορεία ανάπτυξης, έχοντας καταγράψει κορυφαία στατιστικά σε παγκόσμιο επίπεδο. Η επιτυχία αυτή κατά κύριο λόγο οφείλεται στην αξιοκρατική επιλογή του προσωπικού, χωρίς κομματικές παρεμβάσεις.

Προσπάθειες παρεμβάσεων έγιναν, βέβαια , από όλες τους διοικήσεις, χωρίς τελικά κάποιος να τολμήσει να θίξει έναν οργανισμό που λειτουργούσε τόσο καλά. Φαίνεται, όμως, ότι η εικόνα άλλαξε με την σημερινή διοίκηση, η οποία τα έχει μπερδέψει με τις αρμοδιότητες, προκειμένου να ικανοποιήσει κομματικούς φίλους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το «Πρόγραμμα Εργασίας», η εκπόνηση του οποίου ανατέθηκε σε υπάλληλο, ο οποίος (χωρίς προηγούμενη συνδικαλιστική δράση) αμέσως μετά την συγκεκριμένη ανάθεση εμφανίστηκε υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο της κυβερνητικής παράταξης. Μαθαίνουμε –από πηγή εντός της υπηρεσίας-ότι κινδυνεύει να διαλυθεί τόσο το επιχειρησιακό πλάνο όσο και το σύστημα συντήρησης και προμήθειας ανταλλακτικών των μοτοσικλετών. Έχουν φτάσει σε σημείο να χρησιμοποιούνται λάδια αυτοκινήτων στις μοτοσικλέτες, ενώ για κάθε επισκευή ο αναβάτης διασώστης αγοράζει ο ίδιος τα ανταλλακτικά. Είναι η πρώτη φορά που δεν υπάρχει σύμβαση με εξωτερικό συνεργείο για επισκευή σοβαρών βλαβών. Επιπλέον, δεκάδες χιλιάδες ευρώ, τα οποία προορίζονταν για αγορά ατομικού εξοπλισμού προστασίας των διασωστών, χάθηκαν αναξιοποίητα, λόγω παρέλευσης της προθεσμίας απορρόφησης.

Ακούγεται επίσης ότι ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα ανταπόκρισης με ποδήλατα, σε πεζοδρόμους, πάρκα και αρχαιολογικούς χώρους, αντίστοιχο της Αστυνομίας, το οποίο βρισκόταν σε προχωρημένο στάδιο, εγκαταλείφθηκε οριστικά, με εξασφαλισμένη χορηγία να χάνεται.

Από την πλευρά τους οι μοτοσυκλετιστές δεν απογοητεύονται ούτε χάνουν το ηθικό τους και δίνουν όλες τους τις δυνάμεις για να διατηρήσουν το υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών προς τον πολίτη.

Απλά περιμένουν από την ηγεσία του ΕΚΑΒ να θέσει τέλος στις ενέργειες που προκάλεσαν όλα τα προβλήματα και να στηρίξει την ανάπτυξη των μοτοσικλετών ακολουθώντας τη σωστή πορεία, όπως συνέβαινε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Είναι βέβαιο -λένε οι πληροφορίες-ότι οι προθέσεις της είναι αγαθές.

 

Η ΑΚΙΣ

akis@dimokratianews.gr


Πηγή: dimokratianews.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews