ΕΙΔΗΣΕΙΣ

26/1/21

Άλλο ένα πλωτό ασθενοφόρο αποκτά το Λιμενικό Σώμα

 

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021

EKABNews

 

Άλλο ένα πλωτό ασθενοφόρο αποκτά το Λιμενικό Σώμα

defence-point.gr

26/01/2021

 

Ακόμη ένα πλωτό ασθενοφόρο πρόκειται να αποκτήσει η χώρας μας μετά τις διαδοχικές παραγγελίες 3 αρχικά, ακολούθως 5 σκαφών από το Λιμενικό Σώμα οι συμπληρώθηκαν φέτος από ακόμη δύο σκάφη που παρήγγειλε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Το νέο σκάφος πρόκειται να παραγγελθεί από την Περιφέρεια Αττικής Στο πλαίσιο μίας σειράς πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, και θα χρηματοδοτηθεί με πόρους του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Το συνολικό κόστος της επένδυσης θα φτάσει τα 500.000 ευρώ. Η προμήθεια του νέου σκάφους κρίνεται απαραίτητη για την κάλυψη των άμεσων αναγκών διακομιδής ασθενών με COVID19 με κατάλληλα πλωτά μέσα σε μονάδες υγείας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, προκειμένου να λάβουν την αναγκαία υγειονομική περίθαλψη.

Το σκάφος θα διαθέτει σύγχρονο ναυτιλιακό, μηχανολογικό και υγειονομικό εξοπλισμό, ενώ το μήκος του θα ξεπερνά τα 11 μέτρα και το πλάτος τα 3,4 μέτρα. Με την νέα παραγγελία το Ελληνικό Δημόσιο θα διαθέτει 11 συνολικά πλωτά ασθενοφόρα τα οποία θα αναπτυχθούν στα Δωδεκάνησα στο Σαρωνικό, στο Ιόνιο, στις Κυκλάδες και στις Βόρειες Σποράδες.

Πηγή: defence-point.gr




About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews