ΕΙΔΗΣΕΙΣ

6/1/21

ΗΠΑ: Τα ασθενοφόρα του Λος Άντζελες δεν θα μεταφέρουν ασθενείς με λίγες πιθανότητες επιβίωσης

 

Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2021

EKABNews


Πηγή δημοσιεύματος reader.gr από το CNN


ΗΠΑ: Τα ασθενοφόρα του Λος Άντζελες δεν θα μεταφέρουν ασθενείς με λίγες πιθανότητες επιβίωσης

reader.gr

05/01/2021

 

Σε οριακό σημείο βρίσκεται το σύστημα υγείας του Λος Άντζελες, τη στιγμή που οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έχουν λάβει την εντολή να μη μεταφέρουν στο νοσοκομείο όσους θεωρείται δύσκολο να επιβιώσουν.

 

Φανταστείτε να έχετε καρδιακή ανακοπή και να πάρετε ένα ασθενοφόρο που δεν θα σας μεταφέρει σε νοσοκομείο.

Αυτή είναι η κατάσταση που αντιμετωπίζει η κομητεία του Λος Άντζελες καθώς η επίθεση του κορονοϊού έχει επιφέρει ισχυρά χτυπήματα στο σύστημα υγείας.

«Τα νοσοκομεία πρέπει να ανοίξουν γυμναστήρια εκκλησιών για να λειτουργήσουν ως νοσοκομειακές μονάδες», δήλωσε ο επόπτης της κομητείας Hilda Solis. «Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης είναι σωματικά και διανοητικά εξαντλημένοι και άρρωστοι.»

Περισσότεροι από 7.600 άνθρωποι νοσηλεύονται με κορονοϊό στην κομητεία του Λος Άντζελες. Το 21% αυτών βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, δήλωσαν αξιωματούχοι τη Δευτέρα. Κάθε 15 λεπτά, ένα άτομο πεθαίνει από Covid-19, ενώ -σαν όλα αυτά να μην ήταν αρκετά- τα πληρώματα των ασθενοφόρων στην κομητεία του Λος Άντζελες έχουν λάβει εντολές να μη μεταφέρουν ασθενείς με ελάχιστες πιθανότητες επιβίωσης στα νοσοκομεία.

«Αυτή η εντολή που εκδόθηκε από τις ιατρικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης του νομού είναι πραγματικά πολύ συγκεκριμένη για τους ασθενείς που υπέφεραν από καρδιακή ανακοπή και δεν μπορούν να ανανήψουν», δήλωσε ο Τζέφρι Σμιθ, Διευθύνων Σύμβουλος του Ιατρικού Κέντρου Cedars-Sinai. «Αυτοί οι ασθενείς έχουν πολύ χαμηλό ποσοστό επιβίωσης εάν μεταφερθούν στο νοσοκομείο. Έτσι, αυτή τη στιγμή, θεωρείται πιθανό η μεταφορά τους να είναι μάταιη.»

Ο Οργανισμός Ιατρικών Υπηρεσιών Έκτακτης Ανάγκης της Κομητείας του Λος Άντζελες (EMS) εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα εγκύκλιο προς τους εργαζόμενους ασθενοφόρων.

«Με άμεση ισχύ, λόγω των σοβαρών επιπτώσεων της πανδημίας στο σύστημα υγείας και τα νοσοκομεία, οι ενήλικες ασθενείς που έχουν υποστεί καρδιακή ανακοπή εκτός νοσοκομείου δεν θα μεταφερθούν εάν δεν επιτευχθεί επιστροφή αυθόρμητης κυκλοφορίας (ROSC) στον τομέα», ανέφερε ο οργανισμός.

Εάν ο ασθενής δεν έχει σημάδια αναπνοής ή παλμό, θα γίνει προσπάθεια να αναζωογονηθεί για τουλάχιστον 20 λεπτά, ανέφερε το σημείωμα. Εάν ο ασθενής σταθεροποιηθεί κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος, τότε θα μεταφερθεί σε νοσοκομείο. Αλλά εάν κηρυχθεί νεκρός επιτόπου ή δεν μπορεί να αποκατασταθεί παλμός, οι παραϊατρικοί δεν θα τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Το κύμα του κορονοϊού έχει επίσης οδηγήσει σε έλλειψη συμπληρωματικού οξυγόνου, που σημαίνει ότι ορισμένοι ασθενείς που υποβάλλονται σε θεραπεία  δεν θα έχουν πρόσβαση σε αυτό.

Πηγή: CNN

 

Πηγή: reader.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews