ΕΙΔΗΣΕΙΣ

25/1/21

Τ.Βασιλείου: «Κατήγγειλα ως πολίτης, με επιβεβαιωμένες γνώσεις και πολύχρονη εμπειρία διασώστη»

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021

EKABNews

 

Τ.Βασιλείου: “Κατήγγειλα ως πολίτης, με επιβεβαιωμένες γνώσεις και πολύχρονη εμπειρία διασώστη”

pressing.gr

25/01/2021

 

Ως ο δημοσιογράφος που δέχθηκα την χθεσινή επώνυμη καταγγελία του κ.Τάσου Βασιλείου, για την αντιμετώπιση από γιατρό του ΕΚΑΒ του πρόσφατου ατυχήματος στην υπόγεια της οδού Φαρσάλων και συνέταξα το σχετικό κείμενο, ήμουν εκείνος που δέχθηκε και το σχόλιό του σχετικά με την μετέπειτα παρέμβαση της προέδρου του ΠΤ Λάρισας του ΕΕΣ και το οποίο αναφέρει τα εξής:

“Χωρίς να έχω καμία διάθεση να γίνει σίριαλ μια αυθόρμητη καταγγελία μου, διαβάζοντας την επιστολή – απάντηση της προέδρου του ΠΤ Λάρισας του Ε.Ε.Σ., οφείλω να διευκρινίσω τα εξής: Α) Πράγματι η καταγγελία μου είναι προσωπική και όχι του Ε.Ε.Σ. αλλά βασίζεται στις γνώσεις που απέκτησα στον Ε.Ε.Σ. και ζήτησα ο ίδιος να διευκρινιστεί. Β) Δεν ισχυρίστηκα ποτέ ότι οι σχέσεις ΕΕΣ – ΕΚΑΒ δεν είναι άριστες. Γ) Αν και υπάρχει απόφαση του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Ε.Σ ότι λόγο της πανδημίας οι εθελοντές θα παραμείνουν ενεργοί (ανήκω στις ευπαθείς ομάδες) ή ακόμα και αν για τον τελευταίο χρόνο είμαι ανενεργός, τι σημασία έχει; Δεν δικαιούμαι να μιλήσω η να επικαλεστώ τις γνώσεις και την εμπειρία μου; Δ) Δεν επιδίωξα την προσωπική μου προβολή γιατί και μέχρι και λίγο πριν την ανάρτηση του άρθρου δεν ήμουν σίγουρος αν θα την κάνω επώνυμα η όχι, κάτι που μπορεί να διαβεβαιώσει ο αρθρογράφος όπως και για την διευκρίνιση που ζήτησα να γίνει”.

Κατόπιν αυτών και χωρίς να γνωρίζω αν και τι είδους προϋποθέσεις πρέπει να υφίστανται για να θεωρείται ενεργός ή ανενεργός σ’ έναν οργανισμό όπως ο ΕΕΣ και σεβόμενος τις τοποθετήσεις και των δύο πλευρών, οφείλω να καταγράψω ότι ο κ.Βασιλείου μου απευθύνθηκε εξ’ αρχής ως πολίτης και αναφέρθηκε στην θητεία και εμπειρία του ως εθελοντής διασώστης του ΕΕΣ, για να τεκμηριώσει τις γνώσεις και την εμπειρία του γύρω από το ζήτημα της παροχής τέτοιου είδους Α’ Βοηθειών.

Επιπλέον, είναι γεγονός ότι ζήτησε να επισημανθεί στο κείμενο, όπως και έγινε, το άριστο επίπεδο της πλειοψηφίας των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ, χωρίς ποτέ να δημιουργήσει σ’ εμένα προσωπικά την αίσθηση ότι απ’ την καταγγελία προκαλούνταν οτιδήποτε άλλο πέραν του προφανούς, που ήταν η αντιμετώπιση του συγκεκριμένου περιστατικού από συγκεκριμένη γιατρό. Το συμπέρασμά μου αυτό, ενίσχυσε η επιφύλαξη που είχε αρχικά για την δημοσιοποίηση του ονόματός του, την οποία και αποφάσισε κατόπιν της δικής μου επισήμανσης, για ενίσχυση της βαρύτητας της καταγγελίας.

Πηγή: pressing.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews