ΕΙΔΗΣΕΙΣ

18/1/21

Άγνωστη παραμένει η τύχη του ασθενοφόρου «που έταξε» η Περιφέρεια για το ΕΚΑΒ Καλύμνου

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021

EKABNews

 

Άγνωστη παραμένει η τύχη του ασθενοφόρου «που έταξε» η Περιφέρεια για το ΕΚΑΒ Καλύμνου

palmostiskalymnou.blogspot.com

18/01/2021

 

Εν μέσω πανδημίας και με τις υγειονομικές δομές να βρίσκονται στο επίκεντρο για την αντιμετώπιση των καταστάσεων, το ΕΚΑΒ της Καλύμνου βρίσκεται να διαθέτει 2 μόνο ασθενοφόρα, εκ των οποίων το ένα διατίθεται σχεδόν αποκλειστικά στην εξυπηρέτηση περιστατικών covid-19.

Αυτή η πραγματικότητα έρχεται να αναδείξει την απόφαση που είχε παρθεί από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΝΑ), για την  αγορά ενός (από τα εννιά συνολικά) ασθενοφόρου «μικρού όγκου» που θα προορίζονταν για την Κάλυμνο και μέχρι σήμερα παραμένει άγνωστο σε ποιο στάδιο βρίσκεται το θέμα, αν και έχει περάσει πολύς καιρός  από την λήψη της απόφασης.

 

Συγκεκριμένα από τα τέλη Αυγούστου, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας, ενέκρινε το σχέδιο σύμβασης και την διαδικασία ανάθεσης του έργου «Προμήθεια 9 ασθενοφόρων μικρού όγκου για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου», προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο, εντούτοις μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία εξέλιξή.

Η απόκτηση ενός ακόμη ασθενοφόρου, είναι ένα σημαντικό «εργαλείο» για το προσωπικό του ΕΚΑΒ Καλύμνου, αφού σήμερα στο νησί υπάρχουν μόνο δύο οχήματα μεταφοράς ασθενών που λειτουργούν, από τα οποία το ένα εξυπηρετεί αποκλειστικά την αντιμετώπιση των περιπτώσεων που  σχετίζονται με την πανδημία του covid-19. Επί της ουσίας, καθημερινά το ΕΚΑΒ καλύπτει τις οποίες ανάγκες του μόνο με το ασθενοφόρο μικρού όγκου, που έκανε δωρεά προ 7ετιας ο συμπατριώτης μας από Αυστραλία Γ. Χαλκίτης, αφού το μεγαλύτερο είναι "επιφορτισμένο" με τις ανάγκες που σχετίζονται με κρούσματα covid-19.

 

Η υφιστάμενη κατάσταση σήμερα στο νησί όσον αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας, μεγεθύνει κατά πολύ την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός ακόμα ασθενοφόρου για την κάλυψη των αναγκών, αφού έτσι όπως είναι τα πράγματα σήμερα το μικρό ασθενοφόρο δεν μπορεί να μεταφερθεί ούτε για τους απαραίτητους ελέγχους …

Να τονισθεί πως τον Φεβρουάριο του 2019 υπέγραψε απόφαση αύξησης του προϋπολογισμού της πράξης με κωδικό ΟΠΣ 5003965 “Προμήθεια εξοπλισμού για τις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας των μικρών νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου” κατά 700.000 ευρώ, με δικαιούχο την 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς & Αιγαίου, (2η ΥΠΕ) με σκοπό την προμήθεια επιπλέον 11 ασθενοφόρων μικρού όγκου, κατάλληλων να επιχειρούν σε νησιά με οδικά δίκτυα και οικισμούς που παρουσιάζουν ιδιαιτερότητες, τα οποία θα δοθούν στα μικρά νησιά της Περιφέρειας.

 

Πηγή: palmostiskalymnou.blogspot.com

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews