ΕΙΔΗΣΕΙΣ

5/1/21

Σάλος με έντυπο συναίνεσης εμβολιασμού - Ζήτησε παραιτήσεις ο Κικίλιας, Βίντεο ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μ. Γιαννάκος

 

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2021

EKABNews

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΕΔΗΝ ΣΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΡΔΙΟΛΑΚΑ 05-01-2021

parapolitika.gr

5 Ιαν 2021

 

Καρδίτσα: Σάλος με έντυπο συναίνεσης εμβολιασμού - Ζήτησε παραιτήσεις ο Κικίλιας

ethnos.gr

05/01/2021

 

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Επί ποδός το προσωπικό του Νοσοκομείου Καρδίτσας καθώς τους ζητήθηκε να υπογράψουν έντυπο συναίνεσης

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ζήτησε την παραίτηση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας και έδωσε εντολή στον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας να διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθεί η διακίνηση εγγράφου συναίνεσης για τον εμβολιασμό από την Επιστημονική Επιτροπή του Νοσοκομείου, κατά παράβαση των οδηγιών της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, και να αποδοθούν ευθύνες. Είναι αυτονόητο πως το εν λόγω απαράδεκτο έγγραφο ανακλήθηκε άμεσα.

Νωρίτερα, είχε προκληθεί μεγάλη αναστάτωση στο Νοσοκομείο Καρδίτσας καθώς όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), στο υγειονομικό προσωπικό που πήγε να εμβολιασθεί του ζητήθηκε να υπογράψει έντυπο συναίνεσης.

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι μοίρασαν δήλωση που θα πρέπει να υπογράψουν ότι συναινούν στον εμβολιασμό «παρόλο που μέχρι τώρα δεν είναι γνωστές όλες οι ανεπιθύμητες ενέργειες από το εμβόλιο και μπορεί να είναι ακόμη και θανατηφόρες», όπως αναφέρει.

 


Ταυτόχρονα το έντυπο δίνει τη δυνατότητα οι εργαζόμενοι που δεν επιθυμούν να εμβολιασθούν να το καταθέσουν γραπτώς. Γεγονός βέβαια που προκαλεί αντιδράσεις, καθώς σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, όσοι δεν συναινούν στον εμβολιασμό για προσωπικούς λόγους, αναλαμβάνουν πλήρως την ευθύνη.

 

Το έντυπο συναίνεσης

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) με επιστολή του προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Υγείας ζήτησε να ληφθεί ιδιαίτερη  μέριμνα, «σε ένα σημαντικό πρόβλημα, που αφορά το ζήτημα της ιατρικής ευθύνης των εμπλεκομένων στη διαχείριση της πανδημίας». Θεωρεί ότι το θέμα αυτό «μπορεί δυνητικά να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις μετά το τέλος της πανδημίας και να προκαλέσει σε πλήθος ιατρών που (όπως αναγνωρίζει η κοινή γνώμη) προσφέρουν με αυταπάρνηση τις υπηρεσίες τους, τεράστια ταλαιπωρία από αγωγές και μηνύσεις οι οποίες πιθανότατα θα στερούνται πάσης βασιμότητας».

Πηγή: ethnos.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews