ΕΙΔΗΣΕΙΣ

13/1/21

Κορονοϊός: Οι φόβοι των ειδικών για κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων τις επόμενες εβδομάδες

 

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021

EKABNews

 

Κορονοϊός: Οι φόβοι των ειδικών για κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων τις επόμενες εβδομάδες

healthreport.gr

13/01/2021

 

Έντονη ανησυχία των επιστημόνων της επιτροπής ότι το άνοιγμα της αγοράς και των σχολείων θα φέρουν έκρηξη κρουσμάτων

Έντονη ανησυχία επικρατεί στους κόλπους των ειδικών της επιτροπής, καθώς η πτώση της θερμοκρασίας σε συνδυασμό με το άνοιγμα της αγοράς αλλά και των σχολείων είναι πιθανό να φέρουν δραματική αύξηση των κρουσμάτων. Ταυτόχρονα δεν έχει καταμετρηθεί και μία πιθανή αύξηση της διασποράς από τα Θεοφάνια γι αυτό και ανησυχούν ότι η εικόνα μπορεί να αλλάξει άρδην.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι ειδικοί θα αποφύγουν να δώσουν το πράσινο φως τόσο για το άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων όσο και του λιανεμπορίου το οποίο και προηγείται για την κυβέρνηση αυτή τη στιγμή με το φόβο των λουκέτων στην αγορά. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις πληροφορίες: «Άνοιγμα σχολείων: Η κυβέρνηση θέλει ταυτόχρονο άνοιγμα για Γυμνάσια και Λύκεια – Αποφασίζουν οι ειδικοί»

Οι φόβοι

Οι φόβοι των ειδικών εστιάζονται και στο γεγονός ότι με την πτώση της θερμοκρασίας η διασπορά είναι ευκολότερη, γι αυτό και οι επόμενες εβδομάδες μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας.

Μία πιθανή έκρηξη κρουσμάτων θα έφερνε πλήρη ανατροπή ξανά στον τρόπο ζωής μας με νέα κλεισίματα της αγοράς και άλλων δραστηριοτήτων.

 

Άλλωστε το σύστημα του «ακορντεόν» παραμένει πάντα στη διάθεση της κυβέρνησης. Ταυτόχρονα η κόπωση των πολιτών μετά από 2 και πλέον μήνες lockdown – έστω και χαλαρού- ανεβάζουν ακόμη περισσότερο τον κίνδυνο για διασπορά του κορονοϊού.

Πηγή: healthreport.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews