Κυριακή, 3
Ιανουαρίου 2021
EKABNews
Κορωνοϊός
- Σύψας: Φοβόμαστε τεράστια διασπορά στις γιορτές
athensvoice.gr
03/01/2021
«Ιανουάριος
και Φεβρουάριος θα είναι πολύ δύσκολοι μήνες»
«Είμαστε στα τελευταία 30 μέτρα της πανδημίας του κορωνοϊού τα πιο δύσκολα», τόνισε ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας.
Ο λοιμωξιολόγος κ. Σύψας ξεκαθάρισε στον ΣΚΑΪ ότι «Ιανουάριος και Φεβρουάριος θα είναι πολύ δύσκολοι μήνες, θα είναι το βαθύ σκοτάδι πριν το φως», ενώ μιλώντας για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού τόνισε ότι «δεν είναι δεδομένος ο εφοδιασμός.
«Θα φοράμε μάσκες μέχρι να κάνουμε το τείχος ανοσίας στο 70% του πληθυσμού, ακόμα και αν εμβολιαστούμε τότε θα φορούμε μάσκες, εξαρτάται από την προσέλευση του κόσμου και τον εφοδιασμό με εμβόλια, τίποτε από τα δύο δεν είναι δεδομένο» υπογράμμισε το μέλος της επιτροπής. Στόχος, εξήγησε είναι να δημιουργήσουμε ένα τείχος εντός του έτους, έστω το φθινόπωρο ή το χειμώνα.
«Η Ευρώπη καθυστέρησε τον εφοδιασμό γιατί ακολούθησε τις σωστές διαδικασίες» ξεκαθάρισε πάντως ο κ. Σύψας. «Έχουμε διανύσει τα 70 μέτρα, αλλά τα υπόλοιπα 30 μέτρα είναι τα πιο οδυνηρά, είμαστε στα μέσα του δεύτερου ημιχρόνου αλλά ο αντίπαλος είναι τόσο υπέρτερος, ώστε μπορεί να μας συντρίψει το επόμενο διάστημα του παιχνιδιού» επισήμανε.
«Γνωρίζουμε το τεράστιο κόστος στην οικονομία και στην ψυχική υγεία, αλλά πρέπει να επιλέξουμε οικονομία ή υγεία, λιγότερους θανάτους. Αν επιλέξουμε ότι δεν μας ενδιαφέρουν οι θάνατοι μπορούμε να ανοίξουμε τώρα αλλά επιλεγούμε να προστατέψουμε τους συνανθρώπους μας. Εστίες επικίνδυνες στην Αττική τεράστια ανησυχία» τόνισε.
Πηγή: athensvoice.gr
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:
ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ
Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.