ΕΙΔΗΣΕΙΣ

28/1/21

Β. Κικίλιας: Το Ε.Σ.Υ. αναβαθμίζεται εν μέσω πανδημίας. Είμαστε ευγνώμονες στο Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Λάτση για τα νέα ΤΕΠ στο Νοσοκομείο «Γ.Γεννηματάς» και στην κυρία Μαριάννα Λάτση για τη νέα ΜΗΝ στο «Θεαγένειο

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021

EKABNews

Β. Κικίλιας: Το Ε.Σ.Υ. αναβαθμίζεται εν μέσω πανδημίας. Είμαστε ευγνώμονες στο Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Λάτση για τα νέα ΤΕΠ στο Νοσοκομείο «Γ.Γεννηματάς» και στην κυρία Μαριάννα Λάτση για τη νέα ΜΗΝ στο «Θεαγένειο

moh.gov.gr

 28/01/2021

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ: «ΚΥΡΩΣΗ Α) ΤΗΣ ΑΠΟ 11.12.2020 ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΔΩΡΕΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΊΔΡΥΜΑ ΙΩΑΝΝΗ Σ. ΛΑΤΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΝΑ «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» ΚΑΙ Β) ΤΗΣ ΑΠΟ 9.12.2020 ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΔΩΡΕΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΤΗΣ 4ΗΣ Υ.ΠΕ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ, ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ», ΤΗΣ Κ. ΆΝΝΑΣ ΜΑΡΙΑΣ ΛΟΥΙΖΑΣ ΙΩΑΝΝΗ ΛΑΤΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ»

Κάποιοι είπαν ότι μέσα στην πανδημία το μόνο που κάνει το Υπουργείο Υγείας και η Κυβέρνηση είναι να ασχολούνται με τις ΜΕΘ. Πράγματι, φτιάξαμε διπλάσιες ΜΕΘ, τις εξοπλίσαμε, τις ενισχύουμε και έρχονται να εγκαινιαστούν και άλλες.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω και να δηλώσω ότι είμαστε ευγνώμονες ως ελληνική κοινωνία στο Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Λάτση, για τη δωρεά του, των νέων ΤΕΠ 1.192 τ.μ. του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», ενός εμβληματικού Νοσοκομείου για το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών του, που είναι κομβικά στην εφημερία όλου του Λεκανοπεδίου, θα αναβαθμιστούν και θα γίνουν τελευταίας τεχνολογίας, με όλα τα μηχανήματα και τις κτιριακές υποδομές, ώστε να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας. Και χαίρομαι που αυτό προχωράει επί της διακυβέρνησής μας.

Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω την κυρία Μαριάννα Λάτση για την ευγενή δωρεά, που είναι κομβική για τη Βόρεια Ελλάδα, τη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος», εμβαδού 564 τ.μ.. στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο».

Μια αντίστοιχη Μονάδα υπάρχει εδώ και μερικά χρόνια σε ειδικό παράρτημα στο Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας». Συμπολίτισσες και συμπολίτες μας που έχουν ογκολογικά προβλήματα, θα έχουν τη δυνατότητα και την ευκαιρία να λάβουν τις ανάλογες θεραπείες σε πολύ υψηλού επιπέδου Μονάδες Υγείας.

Αυτό αξίζει να το έχει και η Βόρεια Ελλάδα και χαίρομαι πάρα πολύ που με την ευγενή δωρεά της κυρίας Λάτση δίνεται αυτή η δυνατότητα, να έχουμε την ανάλογη Μονάδα Νοσηλείας και στη Βόρεια Ελλάδα, για τους χιλιάδες συμπολίτες που την έχουν ανάγκη.

Νομίζω ότι μπορεί η καθημερινότητα και η επικαιρότητα να είναι άλλη, αλλά πρέπει να τονιστεί και να επαναληφθεί ότι από κοινού όλη η ελληνική κοινωνία, οι έχοντες και οι μη έχοντες, αυτοί οι οποίοι θέλουν και μπορούν να ευεργετήσουν και όλοι οι υπόλοιποι οι οποίοι επωφελούνται του Εθνικού Συστήματος Υγείας, κυρίως οι άνθρωποι που δεν έχουν ή δεν μπορούν, βλέπουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας να βελτιώνεται ημέρα με την ημέρα και εν μέσω πανδημίας.

Βλέπουν να ενισχύονται οι δομές μας, να προσφέρονται καλύτερες υπηρεσίες, να υπερπολλαπλασιάζονται οι προσλήψεις στην υγεία.

Βλέπουν ότι η ελληνική Πολιτεία οριζοντίως και στο σύνολό της, σέβεται τον Έλληνα ασθενή, σέβεται τους συμπολίτες μας και προσπαθεί επιτυχημένα να ενισχύσει, να ενδυναμώσει και να αναβαθμίσει το Ε.Σ.Υ..

Πηγή: moh.gov.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews