ΕΙΔΗΣΕΙΣ

25/1/21

Το γνωρίζεται ότι οι επικουρικοί διασώστες του ΕΚΑΒ είναι εργαζόμενοι που τυγχάνουν διαφορετικής αντιμετώπισης από το κράτος;

 

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021

EKABNews

 

25/1/2021

Εν έτει 2021 το γνωρίζεται ότι οι άνθρωποι που θα προστρέξουν με σειρήνες, φάρους και με κίνδυνο της ζωής τους 24ωρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο, σε οποιοδήποτε σημείο της ελληνικής επικράτειας, να φτάσουν γρήγορα και με ασφάλεια για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, παρότι κάνουν την ίδια ακριβώς δουλειά και έχουν εκπαιδευτεί το ίδιο, είναι πιθανον εργαζόμενοι που τυγχάνουν διαφορετικής αντιμετώπισης από το κράτος?

Και όμως συμβαίνει και είναι γεγονός.

Παρόλαυτα το βαθύ αίσθημα ευθύνης και η επαγγελματική συνείδηση και η αφοσίωση που διακατέχει έναν διασώστη δεν αφήνει καμία απολύτως δευτερη σκέψη, καθώς απολυτη προτεραιότητα και σημασία έχει μόνο ο συνάνθρωπος.

Το γεγονός όμως αυτό προβληματίζει ακόμα και τους μόνιμους συναδελφους, οι οποίοι εκφράζουν την απορία τους με αυτή την κατάφωρη αδικία, καθώς καταστρατηγείται το δικαίωμα της ίσης αμοιβής για ίση εργασία που είναι πανευρωπαϊκό κεκτημένο.

Η αλήθεια είναι απλή, όλοι οι διασώστες έχουν ίδιες υποχρεώσεις επομένως θα πρέπει να έχουν και τα ίδια δικαιώματα.

Είναι δίκαιο αίτημα λοιπόν, η εξίσωση της αμοιβής για τις εκτός έδρας μετακινήσεις

μετά από εντολή της υπηρεσίας, να είναι όμοιες με τον μόνιμων υπαλλήλων και μάλιστα από τη στιγμή που η χρηματοδότηση του επικουρικου προσωπικού διενεργείται από κοινοτικά κονδύλια, ιδού πεδίον δόξης λαμπρό, για την δίκαιη αποκατάσταση.

Προσμένουμε την άμεση διόρθωση με μια διευκρινιστική εγκύκλιο από το γενικό λογιστήριο του κράτους που θα έχει αναδρομική ισχύ με τον ίδιο τρόπο που υπογράφτηκε και η νέα σύμβαση εργασίας που μας εντάσσει στο ΕΣΠΑ αναδρομικά από την ημέρα έναρξης της εργασίας μας.

Με εκτίμηση, Πανελλήνιος Σύλλογος Συμβασιούχων Εργαζομένων Εκαβ.

Πηγή: somepidiasekav.blogspot.com


Δείτε στο EKABNews

Ιδρύθηκε Πανελλήνιο Σωματείο Επικουρικών Διασωστών-ΠληρωμάτωνΑσθενοφόρου-Η Διοικούσα Αρχή

 About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

  1. Είναι γεγονός πως η αδικία είναι κατάφωρη στην κοινωνία, αλλά ειδικότερα στους χώρους εργασίας. Σε κάνει να αισθάνεσαι σε κάθε περίπτωση, απογοήτευση, όταν οι υπηρεσίες που προσφέρεις και οι ευθύνες είναι ισότιμες με αυτές των μονίμων συναδέλφων σου, που εργάζονται στην ίδια υπηρεσία. Ωστόσο, το κράτος, στο πλαίσιο της δήθεν κοινωνικής υπευθυνότητας, σου πετάει ένα κομμάτι ψωμί για 2 χρόνια, πιστεύοντας αφενός ότι σε ταιζει, αφετέρου ότι θα κερδίσει ψήφους, ενώ παράλληλα, θα επιδείξει ανθρωπισμό συνεπικουρωντας μια υπηρεσία που στη δεδομένη χρονική στιγμή σε χρειάζεται. Αλλά, το ίδιο κράτος, διαχωρίζει από το επίδομα τους εργαζόμενους στο Εκαβ από τους υπόλοιπους υγειονομικούς υπαλλήλους, σκορπώντας χειροκροτήματα και χαμόγελα συμπάθειας για το έργο που επιτελούν και τους στερεί αυτό το κάτι επιπλέον. Δεν τους εντάσσει στα Βκαι Α, για τον ίδιο λόγο που δεν αντιμετωπίζει ως ίσους τους επικουρικούς διασωστες.Για το κόστος. Ποια είναι η λύση; Η συνεχής απαίτηση. Η ενότητα. Η οργάνωση. Η διαρκής πίεση. Η δημοσιοποίηση. Δεν πρέπει να αφήνει κανείς τη ζωή του σε χέρια άλλων. Ας πάρει ο καθένας τη ζωή του στα χέρια του. Μόνο εάν φωνάξεις, ίσως κάποιος ακούσει.. Διαφορετικά, οι απαιτήσεις θα κάνουν παρέα, στα συρτάρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews